Στο Ρέθυμνο βρέθηκε την παραμονή Δεκαπενταύγουστου η Δέσποινα Βανδή. Ο καλός της φίλος, Μανώλης Κονταρός έπαιζε στο πανηγύρι του Γερανίου και η δημοφιλής τραγουδίστρια δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον γνωστό λαουτιέρη.
Η τραγουδίστρια με τον σύντροφό της, Βασίλη Μπισμπίκη, πήγαν στο χωριό Γεράνι και διασκέδασαν. Η ίδια, δεν χάνει την ευκαιρία να επισκέπτεται την Κρήτη με κάθε ευκαιρία που έχει ανάμεσα στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Στο πανηγύρι του Γερανίου διασκέδαζε τον κόσμο ο Μανώλης Κονταρός με τον Χρήστο Τζανιδάκη και το συγκρότημά τους.
Ο πολύ καλός φίλος της τραγουδίστριας εμφανιζόταν στο Δημοτικό Σχολείο Γερανίου, όπου και μαζεύτηκε όλη η παρέα της Δέσποινας Βανδή και του ίδιου για να τον απολαύσει.
Ο Μανώλης Κονταρός, μάλιστα δεν παρέλειψε να της αφιερώσει και ένα στίχο ο οποίος αφορούσε την παρουσία της τραγουδίστριας στο πανηγύρι, ενώ η Δέσποινα Βανδή είπε μαζί του ένα τραγούδι.
Ο Κονταρός, ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Κρήτης, είναι γνωστό πως δεν κυνηγά τα καλλιτεχνικά κυκλώματα, δεν θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις και προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ. Με τον Βασίλη Μπισμπίκη έχουν μια πολύ στενή σχέση και πολλούς κοινούς φίλους, ενώ ο ηθοποιός και ο λαουτιέρης έχουν ανταλλάξει και…μαντινάδες!
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.