Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Αττική: Φαινόμενα πλιάτσικου στα σπίτια των καμένων περιοχών

Φωτιά στην Αττική: Φαινόμενα πλιάτσικου στα σπίτια των καμένων περιοχών

Ο φόβος των κατοίκων που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική είναι οι πλημμύρες - Βρίσκονται δε αντιμέτωποι και με επιτήδειους που κάνουν πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες

Να σταθούν στα πόδια τους προσπαθούν οι κάτοικοι μετά την καταστροφική φωτιά στην Αττική. Σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό, ξεπέρασαν τις 100 οι κατοικίες που υπέστησαν μεγάλες ζημιές και δεν είναι κατοικήσιμες λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε οκτώ δήμους της βορειοανατολικής Αττικής.

Ο φόβος των κατοίκων από τις αναζωπυρώσεις, μετατοπίζεται στις πλημμύρες που μπορεί να έρθουν με τις πρώτες βροχές. Άλλωστς οι πολίτες ζητούν καθαρισμό ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα. Πέραν τούτου, οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι και με επιτήδειους που κάνουν πλιάτσικο στις καμένες περιουσίες τους.

Αυξάνονται οι περιπολίες

Η Αστυνομία δέχεται καταγγελίες για άτομα που κινούνται ύποπτα στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην Αττική με τον φόβο για πλιάτσικο από κατοικίες και επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές να είναι μεγάλος.

Όπως έχει γίνει γνωστό για να προστατευθούν τα κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις, έχουν δοθεί σαφείς εντολές για ενίσχυση των περιπολιών και των ελέγχων από τις δυνάμεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα στην Ομάδα ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και Άμεση Δράση. Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στις πληγείσες περιοχές και ελέγχουν αυστηρά τα άτομα που κινούνται ύποπτα ειδικά αν δεν έχουν προφανή λόγο να βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη δύο συλλήψεις στην Πεντέλη ατόμων που είχαν μπει σε ένα καμένο σπίτι και έκλεβαν είτε κάποια μέταλλα είτε κάποιες πόρτες. Επίσης, συνελήφθη την Παρασκευή ένας 46χρονος στην περιοχή της Πεντέλης, ο οποίος εντοπίστηκε επ’ αυτοφώρω να αφαιρεί τα μεταλλικά αντικείμενα από μια κατεστραμμένη από τη φωτιά οικία.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024