Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Στις καταθέσεις των παιδιών επικεντρώνονται οι αρχές για τον πνιγμό της 8χρονης

Χαλκιδική: Στις καταθέσεις των παιδιών επικεντρώνονται οι αρχές για τον πνιγμό της 8χρονης

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, σοκαρίστηκαν από το θάνατο της 8χρονης σε πισίνα στην Χαλκιδική.

Τα αίτια που το 8χρονο κοριτσάκι έσβησε στην πισίνα της κατασκήνωσης που φιλοξενούνταν στη Χαλκιδική αναζητούν οι αρμόδιες αρχές.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα.

Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση των αστυνομικών με τον εισαγγελέα. Γονείς, που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, τα επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής και κάποιοι εξ αυτών τα πήραν μαζί τους κατά την αποχώρηση τους.

«Είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να αφήσεις να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ. Όλοι είμαστε φοβισμένοι»

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, σοκαρίστηκαν από το θάνατο της 8χρονης.

«Ήρθα επισκεπτήριο να δω την κόρη μου, αν κι είναι από τα μεγάλα παιδιά, αλλά ψυχολογικά έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Ήταν κάτι ξαφνικό, την ίδια ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μου λέει μαμά έγινε αυτό και αυτό, δεν ξέρουμε τι γίνεται, τι κάνουμε, όλοι πολύ αναστατωμένοι μέσα».

Κινείται νομικά η οικογένεια

Το τι ακριβώς συνέβη και πνίγηκε η 8χρονη βρίσκεται υπό διερεύνηση με τα επικρατέστερα σενάρια να είναι πως είτε το παιδί μετά την τραπεζαρία μπήκε και πάλι στην πισίνα, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, είτε πως δεν βγήκε ποτέ από την πισίνα και παρέμεινε επί τρεις ώρες αβοήθητη, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Σε κάθε περίπτωση, η οικογένεια το κοριτσιού αναμένεται να κινηθεί νομικά.

«Δεν πήγαμε στην κατασκήνωση, μας είπαν ότι το παιδί πάει στο Κέντρο Υγείας και από το Κέντρο Υγείας στο ΑΧΕΠΑ. Ακόμα δεν έχουμε συμβουλευτεί κάποιον για να δούμε πώς θα κινηθούμε αλλά σίγουρα θα κινηθούμε. Εγώ πιστεύω ότι την ξεχάσανε απλά μέσα».

Οι αστυνομικοί αναμένουν την απόφαση της Περιφέρειας για το εάν θα μπει «λουκέτο» στην κατασκήνωση, καθώς, προς το παρόν σφραγίστηκαν μόνο οι πισίνες γιατί βρέθηκαν παραλείψεις ενώ την ίδια στιγμή παραμένει άφαντος ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων των παιδιών που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση την επίμαχη περίοδο, η δικογραφία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024