Στη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα 80 ετών προχώρησαν σήμερα οι Αρχές, ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την πρόκληση τεσσάρων διαδοχικών πυρκαγιών στην περιοχή των Γλυκών Νερών στις 11 Αυγούστου, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 80χρονος συνελήφθη σήμερα Σάββατο (17/08) από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, κρατείται και αύριο Κυριακή (18/08) θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Πώς έδρασε και πώς τον «τσάκωσαν»

Κατά πληροφορίες, ο 80χρονος κατηγορείται για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους -περίπου στις 13:30 της 11ης Αυγούστου- στα Γλυκά Νερά, καθώς και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδιας ημέρας.

Ο ηλικιωμένος εμπρηστής έβαλε τις φωτιές ώρες προτού εκδηλωθεί η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα που έκαψε την ΒΑ Αττική – Τα ευρήματα που τον πρόδωσαν

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις φωτιές που προκάλεσε ο 80χρονος, ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής (15:03), καθώς και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια βενζίνης, ενώ οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί). Στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας.

Ο εμπρηστής εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό. Έβαζε τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του. Έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ημεδαπό συνταξιούχο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος δεν έχει προβλήματα υγείας, ούτε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ τηρεί στάση σιωπής απέναντι στις Αρχές.

Αντιμέτωπος με κάθειρξη 20 ετών ο εμπρηστής – Η ανάρτηση Κικίλια

«Την περασμένη Κυριακή, όταν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας αντιμετώπιζαν δεκάδες πυρκαγιές, με τον δείκτη επικινδυνότητας να είναι στο 5 (κόκκινο- κατάσταση συναγερμού) και λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στα Μέγαρα και η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα, εκδηλώθηκαν τρεις διαδοχικές εστίες στα Γλυκά Νερά, ενώ μετά από μερικές ώρες εκδηλώθηκε και τέταρτη εστία. Σήμερα, συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος ένας 80χρονος, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Θυμίζω ότι πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη».