Στους παίκτες που συμμετείχαν στο oλυμπιακό τουρνουά και θα μπορούσαν να αγωνιστούν στο ΝΒΑ, συμπεριέλαβε η ιστοσελίδα «HoopsHype» τον Τόμας Γουόκαπ.

O γκαρντ του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας είναι από αυτούς που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι εμφανίσεις του έγιναν αντικείμενο συζήτησης στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σε μια πολύ ιδιαίτερη ανάλυση, ο Γουόκαπ θεωρείται ιδανικός από αθλητικά προσόντα για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, ενώ τονίζεται πως ο γκαρντ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να κάνει το… άλμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ακόμη και τώρα…

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Ο άνθρωπος με το λιγότερο ελληνικό όνομα στο ελληνικό ρόστερ, ο Γουόκαπ, ήταν στα ραντάρ του NBA από τις μέρες που ήταν στο κολέγιο, αλλά ο απόφοιτος του Stephen F. Austin δεν έχει παίξει ακόμη σε αγώνα της regular season. Αντίθετα, ανέβηκε σταθερά τα σκαλοπάτια στην Ευρώπη, ένα ταξίδι που τον οδήγησε στην Ελλάδα, όπου ήταν τόσο επιτυχημένος και δημοφιλής, ώστε να γίνει νατουραλιζέ», αναφέρει ο Μαρκ Ντικς.

«Ως βασικός χειριστής μπάλας με μεγάλο μέγεθος αλλά όχι σπουδαία αθλητικότητα, και με παιχνίδι pick-and-roll και όχι off-ball, ο Γουόκαπ ταιριάζει καλύτερα στο λιγότερο αθλητικό παιχνίδι της EuroLeague, παρά στο περισσότερο uptempo παιχνίδι του NBA», υποστηρίζει.

«Το ότι δεν έκανε το άλμα, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσε να το κάνει. Πάντα μπορούσε, και μπορεί ακόμα», καταλήγει ο Αμερικανός.