Πρεμιέρα στην Premier League με νίκη για την Άρσεναλ! Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Μικέλ Αρτέρα επικράτησε με 2-0 της Γουλβς χάρη σε γκολ των Χάβερτς και Σάκα. Για τους φιλοξενούμενους μπήκε αλλαγή στο 76′ ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν από το ξεκίνημα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 15′ όταν ο Σα έσωσε σε ωραίο σουτ του Σάκα. Γουάιτ, Σάκα και Ράις είχαν τρεις αξιόλογες τελικά στη συνέχεια για τους γηπεδούχους που πίεσαν πολύ και τελικά σκόραραν για το 1-0 στο 25′ με σέντρα ακριβείας του Σάκα και κεφαλιά του Χάβερτς.

Στο 36 ήταν η σειρά της Γουλβς να δείξει τα… δόντια της, αλλά ο Ραγιά με τρομερή επέμβαση κράτησε το μηδέν σε κεφαλιά του Λάρσεν. Στο 44′ ο Σα νίκησε τον Μαρτινέλι με σπουδαία επέμβαση και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Χάβερτς και Παρτέι είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για την Άρσεναλ στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους ενώ η Γουλβς απείλησε πάλι με τον Νουρί στο 62′ και τον Κούνια στο 68′. Στο 70′ ο Σα έβγαλε το δυνατό σουτ του του Έντεγκααρντ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με εκείνο του Σάκα δύο λεπτά μετά, με τον Άγγλο άσο να διαμορφώνει το 2-0. Στα τελευταία λεπτά η Γουλβς προσπάθησε να βρει ένα γκολ, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαράμπια στις καθυστερήσεις, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Ραγιά, Ζιντσένκο (69’ Τίμπερ), Γκάμπριελ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Παρτέι, Έντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Σάκα (80’ Τροσάρ), Μαρτινέλι

Γουλβς: Σα, Ντόχερτι, Αΐτ Νουρί (84’ Ντόουσον), Τότι, Μοσκέρα, Λεμινά, Μπελεγκάρντ (57’ Κούνια), Ζ.Γκόμες (84’ Τσικίνιο), Χουάνγκ, Στραντ Λάρσεν (84’ Σαράμπια), Ρ.Γκόμες (75’ Ποντένσε)

Σπουδαίες νίκες για Νιούκαστλ και Μπράιτον

Αν και έπαιζε από το 28′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σαρ, η Νιούκαστλ νίκησε με 1-0 τη Σαουθάμπτον χάρη σε γκολ του Ζοέλιντον στο 45′ και ξεκίνησε με τρίποντο τη νέα σεζόν. Σαρωτική ήταν η Έβερτον που επικράτησε με 3-0 της Έβερτον εκτός έδρας. Μιτόμα στο 26′, Γουέλμπεκ στο 56′ και Αντιγκρά στο 87′ τα γκολ των «γλάρων» που από το 66′ έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Γιανγκ στο 66′.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0
Ίπσουιτς – Λίβερπουλ 0-2
Άρσεναλ – Γουλβς 2-0
Έβερτον – Μπράιτον 0-3
Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 1-0
Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 1-1
17/8 19:30 Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα
18/8 14:00 Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας
18/8 16:30 Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
19/8 20:00 Λέστερ – Τότεναμ