Ο νέος προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα, εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο για τον Μπεν Τσίλγουελ να φύγει, καθώς ο Άγγλος αμυντικός δυσκολεύεται να βρει χρόνο συμμετοχής στους Λονδρέζους.

Ο 27χρονος διεθνής, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2027, εντάχθηκε στο δυναμικό των «μπλε» το 2020, προερχόμενος από τη Λέστερ, και έχει καταγράψει 106 συμμετοχές για λογαριασμό της Τσέλσι, την οποία βοήθησε το 2021 να κατακτήσει το Champions League.

Ο Τσίλγουελ αγωνίζεται συνήθως ως αριστερό μπακ για την Τσέλσι, ωστόσο έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα μετά την έλευση του Ισπανού Μαρκ Κουκουρέγια το 2022. Την περυσινή σεζόν ο Τσίλγουελ έμεινε για μεγάλο διάστημα στα… πιτς, λόγω τραυματισμού, με αποτέλεσμα να καταγράψει 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Ο Τσίλι (Τσίλγουελ) δεν προπονείται τις τελευταίες ημέρες, επειδή ήταν άρρωστος» δήλωσε ο Μαρέσκα στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο, μου αρέσει ο τρόπος που είναι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι μαζί μας δυσκολεύεται λίγο για να βρει την καλύτερη θέση του. Σήμερα το πρωί είχαμε 22 παίκτες να προπονούνται και, αν τους ρωτήσεις όλους, θα πουν ότι θέλουν να παίξουν εναντίον της Σίτι την Κυριακή, αλλά αυτό είναι αδύνατο.

Όταν προπονούνται κάθε μέρα και δεν παίρνουν λεπτά συμμετοχής, αυτό δεν είναι καλό γι’ αυτούς ή για εμένα, (καθώς) πρέπει να πάρω μια απόφαση. Μάλλον είναι καλύτερο να φύγει και να βρει λεπτά (συμμετοχής αλλού). Το μεταγραφικό «παράθυρο» είναι ανοικτό, επομένως θα δούμε τι θα γίνει».