Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Με δύο πέναλτι και… χίλια ζόρια ο «δικέφαλος»

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 3-2: Με δύο πέναλτι και… χίλια ζόρια ο «δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-2 επί του Πανσερραϊκού, σκοράροντας δύο φορές με πέναλτι - Πρωταγωνιστές για τον «δικέφαλο» ο Σβαμπ με δύο γκολ (35′, 60′) και ο Οζντόεφ (45+3′)

Έγινε της… εσχάτης των ποινών στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ με δύο πέναλτι και αρκετό άγχος επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού με σκορ 3-2 και άρχισε με νίκη τη νέα Stoiximan Superleague.

Συγκλονιστικό ματς, ανατροπές, αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ και ένας Πανσερραϊκός αρκετά ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος. Με τους πρωταθλητές, ωστόσο, έστω και δύσκολα, να παίρνουν τη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Δύο πέναλτι χρειάστηκε ο Δικέφαλος για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Προηγήθηκε το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου στο 31′ με τον Μπετανκόρ, ανατροπή από τον ΠΑΟΚ με πέναλτι του Σβαμπ (35′) και γκολ του Οζντόεφ (45+3′), ισοφάριση από τους Σερραίους με τον Σαλαζάρ στο 49′ και λύτρωση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» με νέο πέναλτι του Σβαμπ (60′) για το τελικό 3-2.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή στον αγώνα ανήκε στον Πανσερραϊκό. Ο Τομάς στο 8′ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι και ο Τσιφτσής απομάκρυνε με δυσκολία τον κίνδυνο από την εστία του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να είναι αρκετά νωθρός στο ματς, χωρίς κάποια καλή στιγμή στο πρώτο μισάωρο, με τους γηπεδούχους να το… πληρώνουν στο 30′. Μετά από μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια στον Σαλαζάρ ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι στον Πανσερραϊκό, με τον Μπεντακόρ να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 0-1 στο 31′.

Μετά από αυτή την ψυχρολουσία, ο ΠΑΟΚ… ξύπνησε και ανέτρεψε το σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Αρχικά, στο 35′ ο Πεταυράκης κράτησε παρατεταμένα τον Κεντζιόρα, ο οποίος έπεσε στην περιοχή, με τον Φωτιά να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Στέφαν Σβαμπ ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 42′ ο Τσάλοφ σημάδεψε το οριζόντιο για τον ΠΑΟΚ, στο 43′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Τομάς ο οποίος πλάσαρε άουτ και στο 45’+1′ ο Τομάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ο Μπεντακόρ σούταρε άουτ.

Τελικά, στο 45+3′ ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ ανατροπής. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κεντζιόρα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Οζντόεφ με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1 για τον «Δικέφαλο», που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49′ ευτύχησε να ισοφαρίσει. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Τομάς έκανε την πάσα και ο Σαλαζάρ πλάσαρε τον Τσιφτσή για το 2-2.

Στο 57′ ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία, με το δυνατό σουτ του Σουάρες να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι των Σερραίων. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Τσάλοφ κέρδισε το πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Λιάσου, ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα την τρίτη εσχάτη των ποινών της αναμέτρησης και ο «Δικέφαλος» ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα, με το σκορ να γίνεται 3-2.

Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια, με τον Πανσερραϊκό να έχει τις στιγμές του για την ισοφάριση, αλλά το 3-2 να παραμένει έως το τέλος και τον ΠΑΟΚ να μπαίνει με το… δεξί στη νέα Stoiximan Superleague.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας, Πεταυράκης, Στάικος, Λιάσος, Σαλαζάρ, Τομάς, Χατζηστραβός (14′ Μασκανάκης), Μπετανκόρ.

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024