Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βόλος – Ολυμπιακός 0-2: Νίκη με λάμψη Ζέλσον στην πρεμιέρα (vids)

Βόλος – Ολυμπιακός 0-2: Νίκη με λάμψη Ζέλσον στην πρεμιέρα (vids)

Με μια ασίστ σε κάθε ημίχρονο ο Ζέλσον Μαρτίνς άνοιξε τον δρόμο για τον Ολυμπιακό στον Βόλο- Ροντινέι και Μασούρας τα γκολ.

Με το τρίποντο στις αποσκευές του επιστρέφει από τον Βόλο ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικράτησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου με 2-0 και μπήκαν με το… δεξί στη νέα Super League.

Τα γκολ για τους Πειραιώτες, που ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχαν οι Ροντινέι (13’) και Μασούρας (73’). Εξαιρετικός ο Ζέλσον Μαρτίνς, που έφτιαξε και τα δύο τέρματα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Ντεμπούτο με τα χρώματα του Ολυμπιακού για τους Πιρόλα, Βέλντε, Στάμενιτς και Γιάρεμτσουκ.

Με δέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Βόλος, καθώς αποβλήθηκε στο 32’ ο Βιγιαφάνιες με δύο κίτρινες κάρτες για σκληρά μαρκαρίσματα σε Ντόι και Έσε.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Ντόι και Έσε ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ζέλσον Μαρτίνς, Τσικίνιο και Βέλντε πίσω από τον Κωστούλα. Ο Γκόμεθ από την άλλη, παρέταξε τον Βόλο με την εξής 11άδα:  Σιαμπάνης, Μύγας, Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κόμπα, Βιγιαφάνιες, Ασεχνούν, και Κόζτα.

Προβάδισμα με Ροντινέι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε μόλις στο τρίτο λεπτό με τον Βέλντε. Ο Νορβηγός έκανε το σουτ από αριστερά, αλλά ο Σιαμπάνης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.

Στο 9΄ο Ροντινέι έκανε μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά, αλλά ο πορτιέρο του Βόλου μάζεψε. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έκαναν το 1-0 με τον Ροντινέι. Ο Ζέλσον Μαρτίνς έστρωσε από δεξιά στον Βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό και αυτός με πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Στο 20’ ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας του Βόλου μπλόκαρε.

Αποβλήθηκε ο Βιγιαφάνιες

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναζητά το δεύτερο γκολ, με τον Βόλο να περιμένει στο δικό του μισό και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι Θεσσαλοί έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Βιγιαφάνιες πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά. Στο 30’ για το μαρκάρισμα στον Ντόι και στο 32’ για το αντίστοιχο στον Έσε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Παπαδόπουλος, του έδειξε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Βόλο να συνεχίζει με παίκτη λιγότερο.

Στο 41’ ο Τσικίνιο βρέθηκε στη δεξιά πλευρά και σούταρε από πλάγια θέση, ο Σιαμπάνης απέκρουσε σε κόρνερ, αλλά η φάση σταμάτησε για οφσάιντ του Πορτογάλου. Το ριπλέι έδειξε πάντως ξεκάθαρα ότι ο Ίβηρας μέσος καλυπτόταν στην αρχή της φάσης. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0, χάρη στο γκολ του Ροντινέι.

Αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ, κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει τη θέση του Κωστούλα.  Στο 47’ ο Ντόι σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 56’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Τσικίνιο. Ο Ροντινέι ανέβηκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών πήρε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε βάλει καλά το σώμα του και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Στάμενιτς αντί του Μπιανκόν, με τον Νεοζηλανδό να πηγαίνει στα χαφ και τον Ντόι να γυρίζει στα στόπερ. Στο 60’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ζέλσον Μαρτίνς, μετά από γύρισμα του Ελ Κααμπί από αριστερά, αλλά το γκολ των Ερυθρόλευκων ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 67’ ο Ελ Κααμπί έστρωσε στον Στάμενιτς, αυτός σούταρε από μακριά, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τον Μασούρα αντί του Βέλντε.

Μασούρας και 2-0!

Στο 72’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε το σουτ από δεξιά, αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε ενστικτωδώς.  Ένα λεπτό αργότερα, όμως, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Μασούρα. Ο Ζέλσον Μαρτίνς  σέντραρε από δεξιά, ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε με τη μία από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Βόλου για το 2-0 των Πειραιωτών.

Στο 81’ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Γιάρεμτσουκ αντί του Τσικίνιο και δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0 με τον Ελ Κααμπί. Ο Έσε έβγαλε την κάθετη πάσα στον Μαροκινό, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Σιαμπάνη και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε σε κόρνερ.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Ολυμπιακό, που συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να φτάνει σε μια άνετη νίκη, χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Βόλος (Χ. Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Κορέα, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (89’ Μίλετιτς), Μύγας, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (65’ Μεντιέτα), Βιγιαφάνιες, Φεράρι, Ασεχνούν (79’ Κόντε), Κόζτα (65’ Άλτμαν).

Ολυμπιακός (Χ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (57’ Στάμενιτς), Πιρόλα, Ορτέγκα, Ντόη, Έσε, Τσικίνιο (81’ Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Βέλντε (71’ Μασούρας), Κωστούλας (46’ Ελ Κααμπί).

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024