Ο Τζόσουα Ζίρκζι είναι το πρόσωπο της ημέρας στο Μάντσεστερ και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, καθώς ο 23χρονος επιθετικός της Γιουνάιτεντ έβαλε… αλατοπίπερο στην «σούπα» που πρόσφερε η ομάδα του στην πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο νεαρός Ολλανδός, τον οποίο η αγγλική ομάδα απέκτησε από την Μπολόνια, έναντι 42,5 εκατ. ευρώ έδωσε την λύση στην ομάδα του με το γκολ που πέτυχε στο 87’, βάζοντας έτσι… φρένο στην γκρίνια που θα ξεκινούσε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σεζόν.

Η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ κατάφερε να πάρει τη νίκη χθες βράδυ κόντρα στην Φούλαμ, με το γκολ που προαναφέραμε, αλλά αν αυτή η νίκη κάνει τον Ολλανδό να κρύψει τα προβλήματα της ομάδας του κάτω απ’ το χαλί, τότε δουλειά δεν γίνεται.

Η αγωνιστική εικόνα της Γιουνάιτεντ δεν ήταν καλή και αυτό σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Ολλανδό προπονητή, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η Γιουνάιτεντ φρόντισε να κάνει καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και δεν υπάρχει αμφιβολία για την αξία των παικτών που απέκτησε, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αλλαγή ρότας για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα του Τεν Χαγκ και το κυριότερο, να πάψει να είναι προβλέψιμη στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι η Γιουνάιτεντ περιμένει τα πάντα από τον Μπρούνο Φερνάντες κι αυτό καθιστά προβλέψιμη την δημιουργική προσπάθεια της ομάδας του Τεν Χαγκ.

Σίγουρα ο Πορτογάλος είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι λογικό να έχει τον πρώτο λόγο στο δημιουργικό σκέλος αλλά χρειάζεται βοήθειες κι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το λύσει ο Ολλανδός τεχνικός της αγγλικής ομάδας.

Και με βάση το ρόστερ που έχει αυτή την στιγμή η Γιουνάιτεντ, για να βρει λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα χρειάζεται μεταγραφή.

Ο Ζίρκζι λύτρωσε στο φινάλε την Γιουνάιτεντ αλλά επαναλαμβάνουμε, η αγωνιστική εικόνα των γηπεδούχων προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό.

Ναι, είναι το πρώτο ματς της σεζόν αλλά γίνονται και οι συγκρίσεις με άλλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο και η διαφορά φαντάζει μεγάλη.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το γκολ του 23χρονου Ολλανδού έβαλε «φρένο» στην γκρίνια καθώς αν η Γιουνάιτεντ δεν είχε πάρει τους τρεις βαθμούς στο χθεσινό παιχνίδι, θα είχαν ξεκινήσει από πολύ νωρίς (νωρίτερα δεν γινόταν) τα… παρατράγουδα.

Τώρα τουλάχιστον, με τη νίκη επί της Φούλαμ, υπάρχει μια πιο ήρεμη κατάσταση αλλά είναι προφανές πως ο Τεν Χαγκ έχει δουλειά μπροστά του μέχρι να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική.