Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα

Φωτιά στην Τουρκία: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα

Προς στιγμήν το απόγευμα η φωτιά στην Τουρκία φάνηκε να τίθεται υπό έλεγχο, ωστόσο αργότερα λόγω των ισχυρών ανέμων αναζωπυρώθηκε.

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες για δεύτερη νύχτα για να σβήσουν την φωτιά στην Τουρκία. Αν και το απόγευμα της Παρασκευής η φωτιά φάνηκε να τίθεται υπό έλεγχο, λίγο αργότερα αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, η φωτιά αυτή καίει πάνω από 26 ώρες τον ορεινό όγκο βόρεια της συνοικίας του Κορδελιού στη Σμύρνη και έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και οι φλόγες έχουν κοκκινήσει τον ουρανό της Σμύρνης, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική εξαιτίας του καπνού.

Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι

Ακόμη, στο Κορδελιό απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε δύο συνοικίες, ενώ από την αντίθετη πλευρά του ορεινού όγκου, προς την πλευρά του Αϊδινίου, εκκενώθηκε άλλο ένα χωριό.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, μέχρι στιγμής έχουν καεί 16 σπίτια, ενώ το απόγευμα η φωτιά είχε κάψει εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από μια δεκαώροφη πολυκατοικία της οποίας καίγεται η στέγη.

Τι ανέφερε ο κυβερνήτης της Σμύρνης

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης, Σουλεϊμάν Ελμπάν δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην Καρσίγιακα συνεχίζεται σε τέσσερις με πέντε διαφορετικές περιοχές, παρά τις προσπάθειες περιορισμού της με αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα οχήματα, προσθέτοντας ότι ένα χωριό εκκενώθηκε.

«Η επέμβαση καθίσταται δύσκολη καθώς είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Ελμπάν. «Έχουμε πληροφορίες ότι κάποια σπίτια κάηκαν. Δεδομένου ότι τώρα πνέουν άνεμοι έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα, συχνά πρέπει να σταματήσουμε την εναέρια επέμβαση», είπε, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες θα ενταθούν αν οι άνεμοι εξασθενήσουν.

Sports in

Η ιδιαίτερη ανάλυση για τον Γουόκαπ: «Μπορεί να κάνει το… άλμα στο ΝΒΑ;»

Ο Τόμας Γουόκαπ, οι εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα και η ανάλυση για το ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024