Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: «Μπλόκο» στις selfies και κανόνες λόγω του υπερτουρισμού – Ποιες περιοχές αφορά

Ιταλία: «Μπλόκο» στις selfies και κανόνες λόγω του υπερτουρισμού – Ποιες περιοχές αφορά

Κανόνες για τον περιορισμό των selfies θέτει η Ιταλία, λόγω του υπερτουρισμού που δημιουργεί πλέον προβλήματα στη χώρα.

Εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται στην Ιταλία για να απολαύσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.

Αυτά στα εκατομμύρια των τουριστών λοιπόν που επισκέπτονται τη χώρα από το εξωτερικό είναι ο λόγος για το χάος, τη κακή συμπεριφορά και τα ατυχήματα που γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα τόσο στην Ιταλία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως ανέφερε το υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Γι’ αυτό και πολλά μέρη επικαλούνται νέους κανόνες να ελέγξουν την κατάσταση που προκαλείται από τον υπερτουρισμό.

Από το νησί της Σαρδηνίας μέχρι την Απουλία, η πρόσβαση σε πολλές δημοφιλείς παραλίες παρέχεται πλέον μόνο με κράτηση από συγκεκριμένη εφαρμογή, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το μέγεθος του πλήθους.

Εν τω μεταξύ, τα πλαστικά, το κάπνισμα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και οι πετσέτες και οι καρέκλες έχουν απαγορευτεί κατά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το CNN.

Στη Ρώμη, τη Φλωρεντία και τη Βενετία, έχουν τοποθετηθεί προσωρινά φανάρια στάσης ως μέτρο ελέγχου του πλήθους σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία πεζών για να σταματήσουν τους ανθρώπους από το να βγάζουν selfies και να εμποδίζουν τη ροή.

Πρόστιμα έως και 500 ευρώ

Ορισμένες παραλίες στο νησί της Σαρδηνίας, το οποίο έχει δει ρεκόρ τουριστών αυτό το καλοκαίρι, έχουν απαγορεύσει τη χρήση βράχων για να αγκυροβολήσουν ομπρέλες παραλίας. Οι κοινότητες της Santa Teresa di Gallura και του Sant’Antioco λένε ότι όποιος δεν συμμορφωθεί θα επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ.

Ακόμα στη Σαρδηνία, ο δήμαρχος της βορειοανατολικής Όλμπια έχει απαγορεύσει το κολύμπι αργά τη νύχτα, το κάμπινγκ στην παραλία, τις φωτιές, ακόμη και τη χρήση καρεκλών και πετσετών κατά τη διάρκεια της νύχτας για να προσπαθήσει να περιορίσει τα ολονύχτια γλέντια.

Ιταλία: Κλείσιμο μονοπατιών

Το νησί του Κάπρι θα πάρει παράδειγμα από ένα τουριστικό εισιτήριο εισόδου που εισήγαγε η Βενετία νωρίτερα φέτος. Χρεώνει διπλάσιο από το συνηθισμένο τέλος προσγείωσης για τις αφίξεις κατά τη διάρκεια του πολυάσχολου Σαββατοκύριακου των διακοπών.

Ορισμένοι ορεινοί προορισμοί στην περιοχή Τρεντίνο της βόρειας Ιταλίας χρησιμοποιούν οθόνες για να παρακολουθούν τη ροή των πεζοπόρων και θα κλείνουν μονοπάτια που έχουν πολύ κόσμο, λέει η περιφερειακή κυβέρνηση.

Κατά μήκος της ακτογραμμής της μεσογειακής ριβιέρας της βορειοδυτικής Λιγουρίας, ο Augusto Sartori, ο περιφερειακός σύμβουλος για τον τουρισμό, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν τώρα στο 99% και η περιοχή ήταν ουσιαστικά sold out για το Ferragosto.

Sports in

Τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ ζητούν από την ΕΠΟ την τιμωρία της!

Ο λόγος που οι τρεις πρώην παίκτες της ΑΕΚ έφτασαν σε αυτό το σημείο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024