Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ξεσπά η μητέρα της Ιμάνι Κελίφ: «Είναι κορίτσι, την αγαπώ από όταν γεννήθηκε»

Ξεσπά η μητέρα της Ιμάνι Κελίφ: «Είναι κορίτσι, την αγαπώ από όταν γεννήθηκε»

Μετά τον σάλο από τη συμμετοχή της και το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η μητέρα της Ιμάνι Κελίφ μιλά πρώτη φορά για τις κατηγορίες πως η κόρη της είναι «άνδρας».

Μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ιμάνι Κελίφ και τον σάλο που προηγήθηκε και ακολούθησε της επιτυχίας της, η μητέρα της Νάσρια Κελίφ μιλάει πρώτη φορά, υπερασπιζόμενη την κόρη της ως γυναίκα και πρότυπο για όλη την Αλγερία.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η έντονη διαμάχη για το φύλο της Ιμάνι Κελίφ συνεχίζεται. Με την J.K. Rowling, τον Elon Musk και πιθανώς τον Ντόναλντ Τραμπ να εμπλέκονται στη νομική αυτή υπόθεση, η ένταση μόνο κλιμακώνεται.

Η Ιμάνι ήταν μόλις μερικών μηνών όταν η J.K. Rowling κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, το «Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν», τον Ιούλιο του 1999. Ενώ παιδιά σε όλο τον κόσμο περίμεναν με ανυπομονησία να αποκτήσουν το νέο βιβλίο, η Ιμάνι Κελίφ ξεκινούσε τη δική της πορεία, που θα την οδηγούσε από ταπεινά παιδικά χρόνια, πουλώντας παλιοσίδερα και πλαστικά σε μια απομακρυσμένη πόλη της Αλγερίας, στη δόξα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Αυτό που φαινόταν σαν μια κλασική ιστορία επιτυχίας από τη φτώχεια στη δόξα, πήρε μια απρόσμενη τροπή τις τελευταίες εβδομάδες. Η 25χρονη Αλγερινή Ιμάνι Κελίφ υπέβαλε μήνυση κατά της J.K. Rowling στη Γαλλία, μετά τις κατηγορίες της διάσημης συγγραφέως ότι η Ιμάνι Κελίφ είναι άνδρας.

Η στήριξη στην Ιμάνι Κελίφ από την οικογένειά της

Η μητέρα της Κελίφ, Νάσρια, μίλησε στην DailyMail και υπερασπίστηκε την κόρη της, λέγοντας ότι την αγαπά από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Υποστήριξε πως θα της δώσει όλη της την αγάπη και στήριξη, όπως έκανε πάντα.

Φίλοι της οικογένειας αποκάλυψαν πως, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της για το γεγονός ότι η κόρη της αγωνίζεται σε ένα άθλημα που συνδέεται κυρίως με άνδρες, η Νάσρια Κελίφ τελικά τη στήριξε, εργαζόμενη ως μαγείρισσα για να χρηματοδοτήσει την προπόνηση και τα ταξίδια της.

Ο πατέρας της, Αμάρ, εργαζόμενος ως συγκολλητής σε πετρελαϊκή εταιρεία, βρέθηκε μαζί με τη Νάσιρα στο Palais d’El Mouradia στο Αλγέρι την Πέμπτη, όπου η κόρη τους έλαβε υποδοχή ήρωα από τον Πρόεδρο Abdelmajid Tebboune. Το μετάλλιο της Ιμάνι Κελίφ αποτελεί μεγάλη εθνική υπερηφάνεια για την Αλγερία, με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις να προγραμματίζονται στη χώρα.

Οι κατηγορίες της Rowling ότι η Ιμάνι Κελίφ είναι «άνδρας που αγωνίζεται ως γυναίκα» έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από εκείνους που γνωρίζουν την Κελίφ από την παιδική της ηλικία. Αυτοί οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν γρήγορα με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της από το δημοτικό σχολείο της, αποδεικνύοντας ότι ήταν πάντα κορίτσι.

Η ένταση γύρω από αυτή την υπόθεση συνεχίζει να μεγαλώνει, με πολλές φωνές να υποστηρίζουν την Ιμάνι Κελίφ και άλλες να αμφισβητούν τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Sports in

Η ιδιαίτερη ανάλυση για τον Γουόκαπ: «Μπορεί να κάνει το… άλμα στο ΝΒΑ;»

Ο Τόμας Γουόκαπ, οι εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα και η ανάλυση για το ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024