Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μαίνεται η φωτιά στη Σμύρνη – Κάηκαν ακόμη και πολυώροφες πολυκατοικίες

Μαίνεται η φωτιά στη Σμύρνη – Κάηκαν ακόμη και πολυώροφες πολυκατοικίες

Η φωτιά σε δασική έκταση στα περίχωρα της Σμύρνης μαίνεται ανεξέλεγκτη από το απόγευμα της Πέμπτης.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Κορδελιό της Σμύρνης, όπου χτες βράδυ αναζωπυρώθηκε η φωτιά που από νωρίς είχε φτάσει σε κατοικημένες περιοχές καίγοντας σπίτια.

Με το πρώτο φως του ηλίου ξεκίνησαν και πάλι να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που φτάνουν και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 12 ελικόπτερα, 245 οχήματα και 1357 άτομα όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Κάηκαν σπίτια – Εκκενώθηκαν πέντε περιοχές -Αποπνικτική ατμόσφαιρα

Σήμερα το πρωί, ο ουρανός ήταν ακόμη γεμάτος γκρίζους καπνούς από την πλευρά του Καρσίκαγια, της περιοχής της Σμύρνης από την οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ η οσμή του καπνού είναι αισθητή σε όλη την πόλη, είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνθρωπος από την περιοχή, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Δεκάδες σπίτια στα περίχωρα της Σμύρνης έγιναν στάχτη και κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν

Ενιακόσιοι κάτοικοι πέντε περιοχών απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τα σπίτια τους, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Όλη τη νύχτα, πυροσβέστες και εθελοντές έδιναν μάχη με τον χρόνο ώστε να εμποδίσουν τις φλόγες να μπουν περαιτέρω στον αστικό ιστό.

«Η συνολική έκταση που έχει πληγεί είναι περίπου 16.000 στρέμματα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι των αστικών ζωνών δεν πρέπει να «ανησυχούν».

Η επέμβαση στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι δύσκολη εξαιτίας «απότομων κοιλάδων», διευκρίνισε ο υπουργός.

78 τραυματίες

Δεκάξι πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και 78 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, από τους οποίους 29 χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Κάηκαν ακόμη και πολυώροφες πολυκατοικίες

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από μία δεκαώροφη πολυκατοικία που καιγόταν η στέγη της.

Οι φλόγες κοκκίνησαν όλη τη νύχτα τον ουρανό της Σμύρνης.

Έξι άλλες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε δασικές ζώνες σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων η Μπολού (βολρειοδυτικά) και το Αϊδίνιο (δυτικά).

Πικ νικ η αιτία;

«Οι φλόγες εδώ έχουν εξαπλωθεί και οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Εδώ στην περιοχή που βρισκόμαστε, όλοι έχουν βγει στον δρόμο. Ελπίζουν και περιμένουν να σβηστεί η πυρκαγιά», μετέδωσε το δελτίο του TRT HABER.

«Η φωτιά αναζωπυρώθηκε με τους ισχυρούς ανέμους. Καίει μεγάλες εκτάσεις. Είπαμε πως η Σμύρνη έχει πνιγεί στους καπνούς. Κι όσο περιμέναμε να την θέσουν υπό έλεγχο αυτή αναζωπυρώθηκε», μετέδωσε το δελτίο του HABERTURK.

Οι τοπικές αρχές είπαν πως όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά ξέσπασε από ένα πικνίκ μέσα στο δάσος που έστησαν τρεις πολίτες.

Sports in

Πρεμιέρα στον «κόκκινο» Βόλο για τον Ολυμπιακό – Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Ο Βόλος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League και αναμένονται χιλιάδες οπαδοί των Πειραιωτών στο Πανθεσσαλικό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024