Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Η πρόταση-γέφυρα των ΗΠΑ, ευθυγραμμίζεται με τους ισραηλινούς όρους για συμφωνία

Χαμάς: Η πρόταση-γέφυρα των ΗΠΑ, ευθυγραμμίζεται με τους ισραηλινούς όρους για συμφωνία

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε πως οι θέσεις των ΗΠΑ εθυγραμμίζονται πλήρως με τις ισραηλινές.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς λέει ότι η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ευθυγραμμίζεται με τις νέες απαιτήσεις που έθεσε το Ισραήλ τον περασμένο μήνα, όπως μετέφεραν οι Times of Israel.

«Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά ότι η κατοχή δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και συνεχίζει να την αποφεύγει και να την παρεμποδίζει και επιμένει να προσθέτει τους νέους όρους που ανακοίνωσε για να παρεμποδίσει τη συμφωνία», αναφέρει ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς καλεί τους διαμεσολαβητές να πιέσουν το Ισραήλ να συμφωνήσει με την τελευταία πρόταση που υπέβαλε η οργάνωση στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η Χαμάς έκανε πίσω στην μόνιμη κατάπαυση του πυρός με εγγύηση των ΗΠΑ, αλλά απορρίφθηκαν οι εναλλακτικοί όροι εγγυήσεων

Η προσφορά αυτή είδε τη Χαμάς να υποχωρεί από το βασικό της αίτημα για μια εκ των προτέρων δέσμευση του Ισραήλ για μόνιμη κατάπαυση του πυρός, αλλά περιλάμβανε μια σειρά νέων όρων, πολλοί από τους οποίους απορρίφθηκαν από το Ισραήλ και τους αμερικανούς διαμεσολαβητές.

Η Χαμάς λέει ότι παραμένει προσηλωμένη σε μια συμφωνία με το Ισραήλ με αυτούς τους όρους. Δηλαδή της μη μονομερούς επίθεσης του Ισραήλ κατά παράβαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με εγγυήτρια δύναμη τις ΗΠΑ.

«Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να εγγυάται την παύση της επίθεσης εναντίον του λαού μας, την αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, την παροχή επείγουσας ανακούφισης με τη μορφή τροφίμων και φαρμάκων και την επίτευξη μιας πραγματικής συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς.

Αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ Άντονι Μπλίνκεν και Μπενιαμίν Νετανιάχου, με θέμα τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός και τα πιθανά αντίποινα του Ιράν. Στην περίπτωση επίθεσης του Ιράν, το Ισραήλ αναμένει την βοήθεια των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024