Το μεγάλο αφεντικό της Goldman Sachs δεν μασάει τα λόγια του σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και την μεγάλη επανάσταση που έχει φέρει στην επιστήμη αλλά και στην επιχειρηματικότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου, Ντέιβιντ Σόλομον, πιστεύει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακροπρόθεσμη επανάσταση, όχι να το λέμε ως προσωρινή διαφημιστική εκστρατεία στο χρηματιστήριο.

«Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) δεν είναι φούσκα. Είναι μια τάση στην οποία διανύουμε τα πρώτα στάδια για να δούμε πώς επηρεάζει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Σόλομον στην εκπομπή David Rubenstein Show.

Η Goldman Sachs χρησιμοποιεί AI για δεκαετίες

Ο CEO τόνισε ότι η Goldman Sachs χρησιμοποιεί AI για δεκαετίες. Ωστόσο, το τελευταίο κύμα ανάπτυξης έχει βελτιώσει την προσβασιμότητα των μεγάλων μοντέλων γλώσσας και την ισχύ και την ταχύτητα των τσιπ υπολογιστών. Αυτές οι αλλαγές πιθανότατα «θα επιταχύνουν μια αλλαγή στις επιχειρηματικές διαδικασίες που θα είναι αρκετά σημαντική», είπε.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει εγχειρήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο η Wall Street κάνει συμφωνίες.

Η Louisa AI, μια startup που ιδρύθηκε στην εταιρεία πριν από πέντε χρόνια, βοηθά τους τραπεζίτες και τους επενδυτές να αναλύσουν εκατομμύρια άρθρα και γνώσεις εργαζομένων για να εντοπίσουν συμφωνίες.

Έκτοτε, η εταιρεία ξεκίνησε μόνη της και έχει προτείνει περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια σε αξίες συμφωνιών ανά τρίμηνο σε αρκετούς πελάτες, δήλωσε στο Business Insider ο ιδρυτής της, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Rohan Doctor.

Η Goldman Sachs κάνει και άλλες εσωτερικές αλλαγές που οδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία πιθανότατα θα αναπτύξει νέα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στο εργατικό δυναμικό της ήδη από το επόμενο έτος.

Πηγή: ot.gr