Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η πικρή διαμάχη μεταξύ του Αλέν Ντελόν και των παιδιών του – Μυστικές ηχογραφήσεις και υπονοούμενα

Η πικρή διαμάχη μεταξύ του Αλέν Ντελόν και των παιδιών του – Μυστικές ηχογραφήσεις και υπονοούμενα

Οι τελευταίες μέρες του Γάλλου σταρ τον βρήκαν ανάπηρο από εγκεφαλικό επεισόδιο, να ζει απομονωμένος και τα παιδιά του, με τα οποία βρίσκονται σε μια δικαστική διαμάχη για τη θεραπεία του.

Ο Αλέν Ντελόν ήταν μια από τις μεγαλύτερες διασημότητες της χρυσής εποχής του γαλλικού κινηματογράφου, με τη μελαγχολική ομορφιά του, τα παγωμένα γκριζομπλέ μάτια του και τη σαγηνευτική παρουσία του εντός και εκτός οθόνης να τον κάνουν το αρσενικό pin-up της μεταπολεμικής Γαλλίας.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερο από μισό αιώνα, ο Ντελόν γύρισε 90 ταινίες, πολλές από τις οποίες απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, όπως το Plein Soleil (Γυμνοί στον Ήλιο) όπου υποδύθηκε τον αντιήρωα Τομ Ρίπλεϊ από το γνωστό μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, το Le Samouraï (Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο) και το ιστορικό έπος Ο Γατόπαρδος του Λουκίνο Βισκόντι, που εκτιμάται ότι προσέλκυσε 134 εκατομμύρια θεατές, καθιστώντας τον Ντελόν τον κορυφαίο σταρ στο box office της Γαλλίας.

O Αλέν με τον γιο του Αλέν-Φαμπιέν 

Ο δικηγόρος ζήτησε ανακωχή

Ο τελευταίος ρόλος της ζωής του τον βρήκε αποδεκατισμένο από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο συνέβη πριν από πέντε χρόνια, να παίζει σε ένα δράμα της πραγματικής ζωής που θύμιζε ελληνική ή σαιξπηρική τραγωδία, καθώς τα τρία παιδιά του, ο Άντονι, η Ανούσκα και ο Αλέν-Φαμπιέν, τσακώνονταν δημόσια σε έναν καταστροφικό καταιγισμό κατηγοριών και νομικών ενεργειών.

Τα άπλυτα της οικογένειας Ντελόν στα μέσα ενημέρωσης έγιναν τόσο βρώμικα, που ο δικηγόρος του ηθοποιού, Christophe Ayela, αναγκάστηκε να ζητήσει ανακωχή, πριν μερικούς μήνες. «Αυτό πρέπει να σταματήσει και όλοι πρέπει να ηρεμήσουν. Φτάνει πια», δήλωσε ο Ayela.

Ο Αλέν Ντελόν και η κόρη του Ανούσκα 

Ήθελε να ταφεί δίπλα στα σκυλιά του

Πίσω από τον μακρύ πέτρινο τοίχο που σηματοδοτεί τα όρια του κτήματος του Ντελόν, γνωστό ως La Brûlerie, το οποίο εκτείνεται για 2,3 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου προς το χωριό Douchy-Montcorbon στο διαμέρισμα Loiret της κεντρικής Γαλλίας, ο ηθοποιός ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μια απομονωμένη ζωή.

Εκεί, 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παρισιού, ο Ντελόν είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε να ταφεί, κοντά στο παρεκκλήσι που κατασκευάστηκε στους χώρους του νεκροταφείου, το οποίο δημιούργησε για τα περισσότερα από τα 30 αγαπημένα του σκυλιά.

Ο Ντελόν αγόρασε το ακίνητο, ένα πρώην κέντρο διακοπών για τα παιδιά των σιδηροδρομικών εργατών, μέσα σε μια έκταση λίγο κάτω από 300 στρέμματα, κυρίως δασική, το 1971.

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, και τα τρία παιδιά του κατηγόρησαν την τότε σύντροφό του, Ρολίν, για κατάχρηση της αδυναμίας του πατέρα τους

Ο Άντονι Ντελόν με την Μπρουκ Σιλντς σε εξώφυλλο του 1985 / Photo: Public Domain

Ο διωγμός της τότε συντρόφου του

Οι 1.500 κάτοικοι του χωριού ήταν περήφανοι για τον διάσημο κάτοικο τους και βαθιά διακριτικοί- η τελευταία φορά που είδε κάποιος τον ηθοποιό, ο οποίος λέγεται ότι έχει προσβληθεί και από λέμφωμα, ήταν σε μια προβολή ταινίας στο κοντινό Château Renard τον Μάιο του 2023.

Μια φωτογραφία δείχνει τον Ντελόν χαλαρό, πλαισιωμένο από την τότε Γιαπωνέζα σύντροφό του, τη Χιρόμι Ρολίν, 66 ετών, η οποία ζούσε με τον ηθοποιό από το 2019 μέχρι που τα παιδιά του κατάφεραν να την εκδιώξουν από το σπίτι του το καλοκαίρι του 2023.

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, και τα τρία παιδιά του κατηγόρησαν τη Ρολίν για κατάχρηση της αδυναμίας του πατέρα τους. Εκείνη τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να τον σκοτώσουν σταματώντας την ιατρική του θεραπεία. Όλοι προσέλαβαν δικηγόρους, οι μηνύσεις πέταξαν. Τα χειρότερα επρόκειτο να έρθουν.

Σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του με την κόρη του 

Έξαλλος με τη «μιντιακή θύελλα»

Η πρώτη ρήξη στον πόλεμο των αδελφών ήρθε νωρίτερα φέτος, ένα εξάμηνο πριν, όταν ο 59χρονος Άντονι, του οποίου η μητέρα Νάταλι ήταν η μοναδική σύζυγος του Αλέν Ντελόν, κατηγόρησε την ετεροθαλή αδελφή του, την 33χρονη Ανούσκα, κόρη της Ολλανδέζας, μοντέλου και δημοσιογράφου Rosalie van Breemen, για «ψέματα» και «χειραγώγηση» επειδή φέρεται να απέκρυψε τα αποτελέσματα των γνωστικών τεστ που είχαν κάνει Ελβετοί γιατροί στον πατέρα τους.

Η Ανούσκα εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να αντεπιτεθεί. Ο δικηγόρος, Ayela, δήλωσε ότι ο Ντελόν ήταν έξαλλος με τη «μιντιακή θύελλα» που δημιούργησε ο μεγαλύτερος γιος του.

Αλλά το τρίτο αδελφάκι, ο αδελφός της Ανούσκα, ο 29χρονος Αλέν-Φαμπιέν, που ζει τώρα στο La Brûlerie, άλλαξε μέτωπο προς υπεράσπιση του Άντονι και κατέγραψε κρυφά την αδελφή του να «ψιθυρίζει υπονοούμενα» στο αυτί του πατέρα τους. Ακολούθησαν περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις, κατηγορίες και μηνύσεις.

Η Rosalie van Breemen και ο Αλέν

Δεν αμφισβητούν τη διαθήκη του Ντελόν

Ο εισαγγελέας διέταξε να υποβληθεί ο Ντελόν σε ιατρική εξέταση και προέβλεψε να τον καταστήσει προστατευόμενο του δικαστηρίου, αφού υπέδειξε ότι ο ηθοποιός είχε «χάσει κάθε κρίση».

Ο Ayela και τα παιδιά είπαν ότι αυτό ήταν ανοησία. Μετά από μια δεύτερη ιατρική εξέταση, ο δικηγόρος είπε: «Ο κύριος Αλέν Ντελόν απάντησε στις ερωτήσεις … επιβεβαιώνοντας επομένως ότι η κρίση του δεν έχει χαθεί, σε αντίθεση με τις συκοφαντικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης».

Οι πρωταγωνιστές επέμεναν ότι η διαμάχη δεν αφορά τα χρήματα- η διαθήκη του Ντελόν αφήνει τη μισή περιουσία του στην κόρη του και την άλλη μισή μοιράζεται μεταξύ των γιων του. Πρόκειται για μια άδικη κατανομή, την οποία όμως ισχυρίζονται ότι δεν αμφισβητούν.

Μια ανάρτηση της κόρης του 

Ο τρίτος γιος

Ο Άντονι και ο Αλέν-Φαμπιέν είχαν δύσκολες σχέσεις με τον πατέρα τους και μπερδέματα με ναρκωτικά, όπλα και τον νόμο.

Ένας τρίτος γιος, ο Άρι Μπουλόν, που γεννήθηκε από τη Γερμανίδα ρόκερ Nico των Velvet Underground – τον οποίο όμως ο Γάλλος ηθοποιός δεν αναγνώρισε ποτέ ως γιο του – ανατράφηκε εν μέρει από τη μητέρα του Ντελόν. Πέθανε το 2023 μετά από μια ζωή μάχης με τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Η Le Monde υποστήριξε ότι η ταραχώδης παιδική ηλικία του ίδιου του Αλέν Ντελόν τον έκανε ανίκανο να δημιουργήσει σχέσεις με τους γιους του. Ο Ντελόν ήταν τεσσάρων ετών όταν οι γονείς του χώρισαν και τον έστειλαν σε ανάδοχη οικογένεια. Στη συνέχεια αποβλήθηκε από έξι σχολεία. «Ήμουν διασπαστικός, πολύ απείθαρχος και γι’ αυτό με πέταξαν έξω. Ήμουν ένα είδος μικρού τέρατος- πολύ σκληρός», είπε για εκείνη την περίοδο.

Οι πρωταγωνιστές επέμεναν ότι η διαμάχη δεν αφορά τα χρήματα- η διαθήκη του Ντελόν αφήνει τη μισή περιουσία του στην κόρη του και την άλλη μισή μοιράζεται μεταξύ των γιων του

Ο Άρι με τη μητέρα του Nico / Photo: Instagram

Και ένα ménage à trois στα τέλη της δεκαετίας του 1960

Ο Ντελόν έκανε τη στρατιωτική του θητεία στο γαλλικό ναυτικό σε ηλικία 17 ετών και υπηρέτησε στον πόλεμο της Ινδοκίνας, αλλά πέρασε στρατοδικείο επειδή έκλεψε ένα τζιπ. Επιστρέφοντας στο Παρίσι, ζούσε ανάμεσα σε πόρνες και γκάνγκστερ στα τέλη της δεκαετίας του 1950, πριν τον ανακαλύψουν ως ηθοποιό.

Μετά από μια πενταετή σχέση με τη Ρόμι Σνάιντερ, ο Ντελόν παντρεύτηκε το 1964 τη Νάταλι, που τότε ήταν έγκυος στον Άντονι. Το ζευγάρι χώρισε τέσσερα χρόνια αργότερα.

Οι σχέσεις του Ντελόν με τις γυναίκες ήταν διαβόητες, μεταξύ άλλων έπεισε δύο ηθοποιούς – τη Μιρέιγ Νταρκ και τη Μαντλί Μπαμί – να εμπλακούν σε ένα ménage à trois στα τέλη της δεκαετίας του 1960, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια αγαπούσε περισσότερο.

Η αδυναμία στην κόρη του

Ο Ντελόν δεν έκρυψε ποτέ ότι η Ανούκα είναι το αγαπημένο του παιδί. «Σε καμία άλλη γυναίκα δεν έχω πει τόσο συχνά ότι την αγαπώ», δήλωσε το 2008, προσθέτοντας μια δεκαετία αργότερα: «Έχω μια κόρη που είναι ο έρωτας της ζωής μου, ίσως λίγο υπερβολικά σε σχέση με τα άλλα παιδιά μου».

Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι η ταραχώδης σχέση του Ντελόν με τον Άντονι και τον Αλέν-Φαμπιέν – και οι δύο ηθοποιοί – οφείλεται στο ότι τους έβλεπε ως αντιπάλους. «Χωρίς αμφιβολία, ο εγωισμός του, τόσο αβέβαιος όσο και τεράστιος, τον έκανε να θεωρεί τους γιους του ως πιθανούς αντιπάλους που έπρεπε να συντρίψει», έγραψε η Le Monde.

Και τα τρία παιδιά ισχυρίζονταν ότι ο Ντελόν ήταν άρρωστος αλλά διαυγής και έχει επίγνωση της διαμάχης, κάνοντας αυτές τις τελευταίες οικογενειακές σκηνές ακόμα πιο τραγικές.

*Με στοιχεία από theguardian.com |Αρχική Φωτό: Wikimedia Commons | Αρχική Φωτό: REUTERS

Sports in

«Έρχονται» Ρέτσος και Ντάνι Γκαρθία – Το μήνυμα Μεντιλίμπαρ μετά τον Βόλο

Ο 26χρονος στόπερ και ο Ισπανός χαφ μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024