Τα τελευταία περιστατικά βίας σε περιοχές όπου επιλέγουν τουρίστες για τις διακοπές τους οδήγησαν την Ελληνική Αστυνομία σε στοχευμένους ελέγχους σε δημοφιλείς προορισμούς.

Ειδικότερα, έγιναν έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σε Ζάκυνθο, Μύκονο και Πάρο, για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε 18 άτομα.

Ναρκωτικά σε Λαγανά και Πάρο

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκαν 222 έλεγχοι ατόμων και 164 έλεγχοι οχημάτων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 26 προσαγωγές, 11 συλλήψεις (μεταξύ των οποίων δύο για ναρκωτικά, τρεις για ηχορύπανση και τρεις για στέρηση διπλώματος), ενώ βεβαιώθηκαν και 69 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν 8 οχήματα, λόγω μέθης και στέρησης προστατευτικού κράνους.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν και στον Λαγανά, όπου από τις παραπάνω συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις και συγκεκριμένα δύο για ναρκωτικά με κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης καθώς και δύο για ηχορύπανση.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. μεταξύ των οποίων έξι για ταχύτητα, πέντε για κράνος, δύο για ζώνη και μία για μέθη.

Στη Μύκονο πραγματοποιήθηκαν 240 έλεγχοι ατόμων και 140 έλεγχοι οχημάτων, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 9 προσαγωγές και 5 συλλήψεις (ηχορύπανση, σωματικές βλάβες), ενώ βεβαιώθηκαν και 30 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., από τις οποίες οι 11 για υποκλοπή μεταφορικού έργου και ακινητοποιήθηκαν δύο οχήματα.

Στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 51 έλεγχοι ατόμων και 65 έλεγχοι οχημάτων, οι οποίοι είχαν ως «αποτέλεσμα» 4 προσαγωγές και δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και κατάσχεση 5 συσκευασιών με κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» συνολικού βάρους 135,8 γραμμαρίων.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν και 88 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τις επιχειρήσεις στα παραπάνω νησιά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 22 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις (ηχορύπανση, αντικαπνιστική νομοθεσία).

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».