Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά σε Γλυκά Νερά: Στην ανακρίτρια την Τετάρτη ο 80χρονος που φέρεται υπαίτιος για τέσσερις εστίες

Φωτιά σε Γλυκά Νερά: Στην ανακρίτρια την Τετάρτη ο 80χρονος που φέρεται υπαίτιος για τέσσερις εστίες

Οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί για τη φωτιά - Η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος επισείει ποινή κάθειρξης έως 20 έτη

Την Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο 80χρονος για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα με την κατηγορία ότι έβαλε φωτιά σε τέσσερα σημεία της περιοχής, την περασμένη Κυριακή στις 11 Αυγούστου.

Του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση

Ο 80χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί, βαρύνεται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, που επισείει ποινή κάθειρξης έως 20 έτη.

Ο ηλικιωμένος θεωρείται υπαίτιος για τρεις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, σχεδόν ταυτόχρονα, στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και για μία ακόμη το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ημεδαπό συνταξιούχο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος δεν έχει προβλήματα υγείας, ούτε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Πώς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

Ο εμπρηστής εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι Αρχές. Σε αυτό φαίνεται να πετούσε φλεγόμενα αντικείμενα σε ξερά χόρτα από το αυτοκίνητό του, κόβοντας ταχύτητα.

Οι τρεις εστίες της φωτιάς ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 της 11ης Αυγούστου σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους, ενώ η τρίτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 20:30 της ίδια μέρας.

Στο όχημά του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια βενζίνης, ενώ οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί). Στην τελευταία εστία βρέθηκε και αναπτήρας.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις φωτιές που προκάλεσε ο 80χρονος, ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής (15:03), καθώς και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Sports in

Η μεγάλη ευκαιρία του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα γκαρντ του Ολυμπιακού, η φετινή σεζόν είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Τόμας Γουόκαπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024