Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: «Άνοιξαν οι ουρανοί» – Έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι

Ιωάννινα: «Άνοιξαν οι ουρανοί» – Έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι, πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι

«Φθινοπωρινό» σκηνικό για λίγο, στα Γιάννενα.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη και μεγάλη σε χρονική διάρκεια καταιγίδα που σάρωσε τα Γιάννενα το απόγευμα της Κυριακής (18/08). Δεκάδες οι κλήσεις που δέχθηκε η πυροσβεστική για σπίτια που πλημμύρισαν και κοπές δέντρων.

Τοπικά το μπουρίνι που ξέσπασε συνοδευόταν από χαλαζόπτωση αλλά και ισχυρό αέρα. Η καταιγίδα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από το βόρειο τμήμα της πόλης όπου σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και σταδιακά «σάρωσε» όλο το νομό με κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι είναι έντονα. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση από τον δυνατό αέρα έσπασαν κλαδιά δέντρων που έπεσαν στον δρόμο.

Ιωάννινα Ιωάννινα Ιωάννινα

Δρόμοι ποτάμια

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα εντονότερα προβλήματα να σημειώνονται στην οδό Μακαρίου (φωτογραφία:epiruspost.gr).

Στο ύψος του παιδικού σταθμού, του ΚΕΠΑΒΙ και της πυροσβεστικής ο δρόμος έγινε απροσπέραστος με το ύψος του νερού στο οδόστρωμα να ξεπερνά το μισό μέτρο.

Παρόμοια η κατάσταση και σε ένα τμήμα της Γαριβάλδη όπου ακινητοποιήθηκε και όχημα λόγω του νερού που συγκεντρώθηκε στο οδόστρωμα.

Μικρότερης έκτασης προβλήματα καταγράφηκαν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης καθώς τα φρεάτια συγκέντρωσαν φύλλα δέντρων και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να κλείσουν.

Πλημμυρισμένα σπίτια

Η πυροσβεστική αναφέρει προβλήματα και πλημμυρισμένα σπίτια στις οδούς Μαυρογιάννη, Γαριβάλδη, Πλατεία Μαβίλη, στην οδό Καραμανλή, Λουκή Ακρίτα και στην περιοχή του Βοτανικού.

Ένα μεγάλο τμήμα στέγης αποκολλήθηκε από κτίριο στην οδό Τέκμωνος, στην περιοχή του Βοτανικού η οποία κατέληξε σε παρκαρισμένα οχήματα και στο οδόστρωμα.

Η στέγη υποχώρησε την ώρα της καταιγίδας και πιθανότατα από τις ριπές του ανέμου/epiruspost.gr

Μπουρίνι χτύπησε και την περιοχή της Κόνιτσας προκαλώντας αρκετά προβλήματα, κυρίως στους δρόμους. Τα μηχανήματα και τα συνεργεία του Δήμου έπιασαν άμεσα δουλειά για την αποκατάσταση των ζημιών.

Πρόγνωση καιρού

Για καταιγίδες τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, προειδοποιεί η ΕΜΥ στην επικαιροποιημένη πρόγνωσή της για τον καιρό.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει στην κατηγορία «Προειδοποιήσεις» για τη Δευτέρα: «Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου».

Sports in

LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ

LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024