Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Αναπάντητα ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης – Τι εξηγεί ναυαγοσώστης

Χαλκιδική: Αναπάντητα ερωτήματα για τον πνιγμό της 8χρονης – Τι εξηγεί ναυαγοσώστης

Αναπάντητα τα ερωτήματα για επιτήρηση, παρακολούθηση και ασφάλεια από τον πνιγμό της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στην Χαλκιδική.

Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα κατακλύζουν την υπόθεση πνιγμού της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού ζητά απαντήσεις γύρω από τον θάνατο του παιδιού τους.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Νίκος Γιοβανίδης «προκύπτουν ερωτήματα: επιτήρησης, παρακολούθησης, ασφάλειας και φυσικά κατά πόσο η νομοθεσία έχει δημιουργήσει χώρο και διάθεση ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να προκληθεί ένας τέτοιος πνιγμός».

«Το γεγονός της 8χρονης στη Χαλκιδική είναι όντως πάρα πολύ συνταρακτικό και για την οικογένεια αλλά και για όλους μας, εμάς και σαν γονείς και σαν ναυαγοσώστες. Επαφή με το ναυαγοσώστη δεν έχουμε γιατί δεν επιτρέπεται» εξήγησε.

«Υπήρχε σορός στο βυθό της πισίνας, κανένας δεν το πήρε χαμπάρι και αποχώρησαν οι πάντες»

«Αυτό το οποίο όμως πρέπει να πούμε είναι το εξής: Έχουμε ένα περιστατικό το οποίο έχουμε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με το εάν έχει γίνει ο πνιγμός πριν αποχωρήσουν τα παιδιά μέσα από την πισίνα.

»Άρα υπήρχε σορός στο βυθό της πισίνας και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι και αποχώρησαν οι πάντες ή εάν μετά πήγαν όλοι και επέστρεψε με κάποιο τρόπο το παιδάκι πίσω, ξεφεύγοντας από την προσοχή».

«Τα ερωτήματα που εγείρονται»

«Πάντως έχουμε έναν πνιγμό, τη στιγμή που βρέθηκε σορός 8χρονου παιδιού μέσα στον πάτο μιας πισίνας Και φυσικά εδώ προκύπτουν ερωτήματα: Επιτήρησης, παρακολούθησης, ασφάλειας και φυσικά κατά πόσο η νομοθεσία έχει δημιουργήσει χώρο και διάθεση ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να προκληθεί ένας τέτοιος πνιγμός» ανέφερε ο κ. Γιοβανίδης.

«Ας πούμε ένα πολύ σημαντικό είναι για εμάς τους ναυαγοσώστες ότι μια πισίνα τέτοιου χαρακτήρα θα έπρεπε να σφραγίζεται μετά από τη χρήση της, να έχει κάγκελα γύρω – γύρω, να μην υπάρχει πρόσβαση.

»Η νομοθεσία γενικά στις πισίνες είναι πάρα μα πάρα πολύ “φτωχιά” (…) Όλα πρέπει να αναλυθούν και να φτιαχτεί μια πολυσέλιδη νομοθεσία, ώστε να μην δίνει περιθώριο σε κανέναν να βρει “τρύπα” για να έχουμε αυτό που θα λέγαμε κενά που μπορεί να οδηγήσουν στο να έχουμε αυτά τα άτυχα συμβάντα».

«Φως» θα ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα.

Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση των αστυνομικών με τον εισαγγελέα. Γονείς, που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, τα επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής και κάποιοι εξ αυτών τα πήραν μαζί τους κατά την αποχώρηση τους.

Το τι ακριβώς συνέβη και πνίγηκε η 8χρονη βρίσκεται υπό διερεύνηση με τα επικρατέστερα σενάρια να είναι πως είτε το παιδί μετά την τραπεζαρία μπήκε και πάλι στην πισίνα, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, είτε πως δεν βγήκε ποτέ από την πισίνα και παρέμεινε επί τρεις ώρες αβοήθητη, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Sports in

Η μεγάλη ευκαιρία του Τόμας Γουόκαπ (vids)

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα γκαρντ του Ολυμπιακού, η φετινή σεζόν είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Τόμας Γουόκαπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024