Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική: Μήνυμα συμπαράστασης με… καθυστέρηση 5 ημερών έστειλε η κατασκήνωση στην οικογένεια της 8χρονης

Χαλκιδική: Μήνυμα συμπαράστασης με… καθυστέρηση 5 ημερών έστειλε η κατασκήνωση στην οικογένεια της 8χρονης

Αποφασισμένη να κινηθεί νομικά η οικογένεια - «Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο» - Το σοκ των διασωστών όταν είδαν νεκρό το παιδί

Συντετριμμένη παραμένει η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, η οποία ανακοινώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον τους ενώ περιμένει απαντήσεις για το πώς «χάθηκε» το παιδί τους με αυτό τον φρικτό τρόπο.

Έχουν περάσει πέντε μέρες από όταν συνέβη η τραγωδία, την περασμένη Τρίτη 13/08, και ακόμη αναμένουν απαντήσεις που θα ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Η οργή των συγγενών ξεχειλίζει, καθώς μέχρι σήμερα θεωρούν πως δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας στην κατασκήνωση, και ανακοινώνουν ότι θα στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του παιδιού.

«Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο» – Τι λέει ο παππούς της άτυχης 8χρονης

«Θα κινηθούμε νομικά. Έχουμε ανθρώπους δικούς μας που θα κινηθούν νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί» ανέφερε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο παππούς της 8χρονης κ. Άγγελος Καζάζης.

Επιπλέον, όπως τόνισε η μόνη ανταπόκριση που έχουν λάβει από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης είναι ένα μήνυμα συμπαράστασης, το οποίο έστειλαν πέντε μέρες μετά την φρικτή τραγωδία που σημειώθηκε εντός των εγκαταστάσεών τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Χθες έστειλαν ένα μήνυμα ότι συμπαρίστανται στον πόνο μας. Τίποτα άλλο».

Συγκλονίζουν οι περιγραφές

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής συντονιστής της επιχείρησης του ΕΚΑΒ περιγράφει τα πρώτα λεπτά από την στιγμή του εντοπισμού του παιδιού. Όπως είπε οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το κοριτσάκι, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

«Αυτές οι σκηνές θα μείνουν στη μνήμη μας για πάντα»

«Μέσα σε πέντε λεπτά έφτασε το ΕΚΑΒ στο περιστατικό, όπως γνωρίζουμε όλοι, και ταυτόχρονα ξεκίνησε και δεύτερο αυτοκίνητο από την Κασσανδρεία, συνοδεία γιατρού. Κάνανε ΚΑΡΠΑ, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Έκαναν ότι μπορούσαν, διασωληνώθηκε το περιστατικό. Πραγματικά αυτές οι σκηνές μένουν στη μνήμη μας για πάντα» ανέφερε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ, Γιώργος Κοντός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Τερζίδης τόνισε: «Πήγαν οι δικοί μας εκεί με ΚΑΡΠΑ πήραν το κοριτσάκι το πήγαν στο Κ.Υ. Κασσανδρείας. Εκεί αποφασίστηκε η διακομιδή του και να πάει στη Θεσσαλονίκη και στον δρόμο συναντήθηκε με κινητή μονάδα και το παραλάβανε στο νοσοκομείο».

Sports in

Η βαθμολογία της Super League: Ξεκίνημα με το δεξί για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (pic)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League μετά και τα αποψινά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024