Η Χριστίνα Ωνάση είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Τιερί Ρουσέλ όταν εκείνος ήταν 20 και εκείνη 22, το καλοκαίρι μετά το θάνατο του αδελφού της. Ο νεαρός γόνος της γαλλικής οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων ήταν ένας από τους προσκεκλημένους στο Σκορπιό. Ψηλός, ξανθός, με γαλάζια μάτια, ήταν ένας Άδωνις. Γρήγορα άνθησε ένα ρομάντζο μεταξύ τους, που άφησε τη Χριστίνα ενθουσιασμένη.

Όμως ο Ρουσέλ την πληροφόρησε ότι ήταν ερωτευμένος με ένα μοντέλο από τη Σουηδία, την Γκάμπι Λουντχάγκε με την οποία συζούσε. Η Χριστίνα είχε απογοητευθεί, όχι όμως τόσο ώστε να μην καταχωρίσει το ειδύλλιο ως μία από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις της. Δέκα χρόνια αργότερα θα συναντούσε τυχαία τον πατέρα του Τιερί, ο οποίος την πληροφόρησε πως ο Ρουσέλ ήταν μόνος στην Κένυα μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική κίνηση εκεί και πως, με το δεσμό του με την Γκάμπι να οδεύει προς το τέλος, χρειαζόταν φιλική υποστήριξη.

Όταν τηλεφώνησε στον Ρουσέλ, προς μεγάλη της χαρά, είχαν αμέσως την οικειότητα του παρελθόντος. Η Χριστίνα τού μίλησε για τα προβλήματά της, τους φόβους της κι εκείνος μοιράστηκε μαζί της τα δικά του. Επιστρέφοντας στο Παρίσι, έσπευσε αμέσως να τη δει. Οι δυο τους έγιναν γρήγορα αχώριστοι. Η Χριστίνα άρχισε να μιλά για γάμο. Ο Ρουσέλ δεν ήταν ιδιαίτερα δεκτικός, του υποσχέθηκε όμως περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί. Της είπε τότε ότι για να την παντρευτεί θα έπρεπε να χάσει είκοσι πέντε κιλά. Η Χριστίνα δέχτηκε.

Αυτό που δε γνώριζε ήταν πως ο δεσμός του με την Γκάμπι δεν είχε λήξει. Απλά το μοντέλο είχε μετακομίσει στη Σουηδία, όπου ο Ρουσέλ τής είχε αγοράσει ένα σπίτι. Ο Ρουσέλ δεν είχε πάψει ποτέ να την επισκέπτεται. Το Φεβρουάριο του 1983, η Χριστίνα έδωσε ένα πάρτι στο παρισινό κλαμπ The Palace για να ανακοινώσει τους αρραβώνες της με τον Ρουσέλ.

Στη γαμήλια δεξίωση του ζεύγους το Μάρτιο του 1984 η Χριστίνα πετούσε από ευτυχία. (Getty Images/Ideal Image)

Μετακόμισε στο σπίτι του και ξεκίνησε αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας, περνώντας και δύο εβδομάδες σε spa, ενώ μείωσε κατά πολύ την κατανάλωση βαρβιτουρικών και αμφεταμινών. Μέσα σε ένα μήνα έδειχνε πιο αδύνατη και σίγουρα πιο ευτυχισμένη από ό,τι είχε υπάρξει εδώ και καιρό. Ο γάμος της με τον Ρουσέλ έγινε το Μάρτιο του 1984. Οι τελετές ήταν δύο: Μία θρησκευτική στον ορθόδοξο ναό της πόλης και μία στο κοινοτικό γραφείο κοντά στο σπίτι του Ρουσέλ.

Ένα από τα πρώτα αιτήματα του Ρουσέλ στη σύζυγό του ήταν να πουλήσει το λίαρ τζετ των έξι θέσεων που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε και να αγοράσει ένα μεγαλύτερο Falcon 50, το οποίο κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ρουσέλ την έπεισε επίσης να αγοράσει ένα νέο διαμέρισμα στο Λονδίνο αξίας δύο εκατομμυρίων δολαρίων και της πρότεινε να αγοράσει ένα ακόμα στην Ελβετία.

Η Χριστίνα δέχτηκε τα πάντα και, παρά το μεγάλο της σοκ όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξή τους, ξεπλήρωσε και τα χρέη του νέου της συζύγου, που άγγιζαν τα είκοσι εκατομμύρια δολάρια… Ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Ρουσέλ και επιπλέον έγκυος και αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Η κόρη της Χριστίνας, Αθηνά, θα ερχόταν στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου του 1985 και θα γινόταν αμέσως το επίκεντρο του κόσμου της.

Παρά τη γέννησή της όμως ο γάμος με τον Ρουσέλ δεν είχε αποδειχθεί καθόλου ευτυχής. Ο σύζυγός της γρήγορα έχασε το όποιο ενδιαφέρον του για την ίδια. Το μεγαλύτερο χτύπημα για τη Χριστίνα ήρθε όταν πληροφορήθηκε πως το παιδί που είχε γεννήσει η Γκάμπι λίγους μήνες μετά τη γέννηση της Αθηνάς είχε πατέρα τον Ρουσέλ. Το σοκ ήταν μεγάλο, ο έρωτας της όμως ήταν αγιάτρευτος. Ήταν αποφασισμένη να παίξει το δυνατότερό της χαρτί: Το χρήμα.

H Αθηνά έγινε το επίκεντρο της ζωής της Χριστίνας.(Getty Images/Ideal Image)

Λέγεται ότι για κάθε βράδυ που περνούσε μαζί της, εκείνη του έδινε εκατό χιλιάδες δολάρια. Θέλοντας να κρατήσει την οικογένεια της ενωμένη έκανε παρέα ακόμη και με την Γκάμπι. Θα περνούσε το καλοκαίρι του 1986 στο Μονακό μαζί με τη γυναίκα που τη συναγωνιζόταν για την καρδιά του συζύγου της και το παιδί που εκείνη είχε αποκτήσει μαζί του. Όταν ωστόσο έμαθε πως η Γκάμπι ήταν ξανά έγκυος, η Χριστίνα δέχτηκε το αίτημα του Ρουσέλ για διαζύγιο, υπό τους ευνοϊκότερους για τον ίδιο όρους…

Και όμως, λίγους μήνες πριν τον ξαφνικό θάνατό της και ενώ είχαν πλέον χωρίσει, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε ξανά με τον Τιερί Ρουσέλ στην Κυανή Ακτή. Η χρυσή κληρονόμος ήταν αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Ο γάμος της είχε λάβει άδοξο τέλος η εμμονή της με τον Ρουσέλ ωστόσο δεν είχε τελειώσει ακόμη. Σύμφωνα με το βιογράφο της, William Wright, η Χριστίνα εξακολουθούσε να είναι ερωτευμένη με τον Ρουσέλ και φρόντιζε να τον δελεάζει κάνοντάς του ακριβά δώρα και κυρίως μετρητά. Επιθυμούσε όσο τίποτε άλλο να αποκτήσει ένα ακόμα παιδί με τον Ρουσέλ και να δώσει ένα αδελφάκι στην τριών ετών κόρη τους Αθηνά.

Έτσι το καλοκαίρι του 1988 νοίκιασε τη Villa Trianon στη Κυανή Ακτή, μετακόμισε εκεί με την Αθηνά και σύντομα ο Τιερί βρέθηκε κοντά της.Το ζευγάρι μάλιστα έκανε μια δημόσια εμφάνιση στο Red Cross Ball του Μονακό, με την κληρονόμο ξανά αδυνατισμένη και έχοντας βάλει τα δυνατά της να είναι όσο πιο λαμπερή γινόταν δίπλα στον Τιερί. Η Χριστίνα δεν μπορούσε να κρύψει την εμμονή της. Οι παπαράτσι την απαθανάτισαν να χαϊδεύει τα γυμνά οπίσθια του Ρουσέλ δίπλα στην πισίνα της βίλας της.

Στο τέλος του πρόσφερε 10 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει πατέρας ενός ακόμη παιδιού. Ο Ρουσέλ όμως της αρνήθηκε. Οι διακοπές μαζί της ήταν ο δικός του τρόπος για να την αποχαιρετήσει, μια και είχε σκοπό να παντρευτεί την Γκάμπι, όπως της ανακοίνωσε αφήνοντάς την απαρηγόρητη. Λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του 1988, θα ήταν νεκρή…

Πηγή: Grace