Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Είναι οι νέοι πιο ευτυχισμένοι ως single; Μελέτη αποκαλύπτει

Είναι οι νέοι πιο ευτυχισμένοι ως single; Μελέτη αποκαλύπτει

Σύμφωνα με έρευνα, οι νέες γενιές τείνουν να προτιμούν όλο και περισσότερο της μοναξιά έναντι μιας ρομαντικής σχέσης. Τι λένε τα δεδομένα των νέων single;

Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζονται αρκετά και οι σχέσεις των ανθρώπων, ενώ τα πρότυπα αλλάζουν. Όλο και περισσότερα άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας, απολαμβάνουν τη μοναξιά και τείνουν να αισθάνονται πιο ευχαριστημένοι και χαρούμενοι μόνοι τους, ως single.

Η έρευνα, που διεξήχθη από μια ομάδα ψυχολόγων στη Γερμανία και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin, εξέτασε πώς η ευχαρίστηση της εργένικης ζωής αλλάζει με την πάροδο του χρόνου σε διάφορες ηλικίες. Ειδικότερα, φαίνεται ότι οι έφηβοι που γεννήθηκαν μεταξύ 2001 και 2003 παρουσίασαν πολύ υψηλά επίπεδα ικανοποίησης ως single σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν δέκα χρόνια πιο νωρίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα δεδομένα ισχύουν στους εφήβους, καθώς στους εικοσάρηδες και τους τριαντάρηδες δεν παρατηρείται η ίδια ικανοποίηση στην εργένικη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι οι αλλαγές που συμβαίνουν στην κοινωνία, και άρα επηρεάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις νεότερες γενιές.

Single: Αναβολή της ρομαντικής σχέσης και ο εαυτός σε προτεραιότητα

«Οι έφηβοι στις μέρες μας μπορεί να αναβάλλουν την οποιαδήποτε διαπροσωπική – ερωτική σχέση, δίνοντας προτεραιότητα στην προσωπική αυτονομία και την ατομική ολοκλήρωση. Δείχνουν να αγκαλιάζουν την εργένικη ζωή πιο ανοιχτά», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές. Ωστόσο, τονίζουν ότι χρειάζονται και περαιτέρω μελέτες, ώστε να κατανοηθεί καλύτερα το φαινόμενο και ολόκληρο το φάσμα των αιτιών που έχουν οδηγήσει σε αυτά τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε συναισθήματα ικανοποίησης από την εργένικη ζωή σε αρκετές ηλικιακές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι εργένηδες φαίνονται πιο ευχαριστημένοι από τους πιο μεγάλους. Ταυτόχρονα, εκείνοι που χαρακτηρίζονται από χαμηλά επίπεδα νευρωτικής συμπεριφοράς ανέφεραν, επίσης, μεγαλύτερη ικανοποίηση με την εργένικη ζωή.

Πηγή: Vita

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024