Το πώς θα κουρευτείτε μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση των μαλλιών σας, για να μην αναφέρουμε και το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει και στο styling στο σπίτι.

Κι ενώ υπάρχουν πολλές τεχνικές κουρέματος, οι περισσότερες γίνονται σε βρεγμένα ή σε στεγνά μαλλιά. Παρακάτω, οι ειδικοί παραθέτουν τα οφέλη και των δύο, καθώς και για ποιους τύπους μαλλιών λειτουργεί καλύτερα το καθένα.

Τα οφέλη του κουρέματος σε στεγνά μαλλιά

Ιδανικό για: κυματιστά, σγουρά, μακριά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά εστιάζει στη ροή και την κίνηση των μαλλιών και μπορεί να οδηγήσει σε ένα πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα. Αν ο κομμωτής σας επιλέξει αυτό τον τύπο κουρέματος, θα χρειαστεί να τα λούσετε, να τα στεγνώσετε και να μην εφαρμόσετε κανένα προϊόν styling ώστε να  μπορέσει να εκτιμήσει την κατάστασή τους.

Ένα ισχυρό πλεονέκτημα του στεγνού κουρέματος είναι ότι μπορείτε να δείτε τι γίνεται στα μαλλιά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και πώς αρχίζουν να διαμορφώνονται -δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο τέλος, δηλαδή. Το στεγνό κούρεμα βοηθά, επίσης, στην καλύτερη διαμόρφωση των μαλλιών με υφή, είτε έχετε χαλαρούς κυματισμούς είτε πολύ σγουρά μαλλιά. Οι μπούκλες είναι τόσο μοναδικές και διαφορετικές από γυναίκα σε γυναίκα και είναι πιο εύκολο να δείτε το σχήμα τους συνολικά όταν τα μαλλιά είναι στεγνά σε αντίθεση με όταν είναι βρεγμένα και οι μπούκλες είναι πιο «πεσμένες».

Ακόμη, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά είναι κατάλληλο για όσες θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο στο μήκος τους. Όταν είναι στεγνά, μπορείτε να δείτε σε ποιο ύψος βρίσκονται κάθε λεπτό της διαδικασίας και πώς θα φαίνονται.

Τέλος, ένα στεγνό κούρεμα επιτρέπει στους κομμωτές να δουν ακριβώς πού είναι η ζημιά της τρίχας -είτε πρόκειται για ψαλίδα είτε για κάποιο σπάσιμο της τρίχας εξαιτίας των εργαλείων θερμότητας.

Τα οφέλη του κουρέματος σε βρεγμένα μαλλιά

Ιδανικό για: bob κουρέματα, shag haircuts που έχουν γίνει με ξυράφι και κουρέματα με ένα μήκος χωρίς φυλάρισμα.

Το κούρεμα σε βρεγμένα μαλλιά είναι ο “παραδοσιακός” τρόπος που επιτρέπει στους κομμωτές να δουλεύουν με εξαιρετική ακρίβεια. Σύμφωνα με τους hairstylists, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο εύκολα στη διαχείρηση, άρα το κούρεμα γίνεται ευκολότερο.

Μετά το κούρεμα

Μετά το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά, μπορείτε να λουστείτε κανονικά και να κάνετε styling με πιστολάκι εάν το επιθυμείτε. Μερικοί hairstylists, μάλιστα, ολοκληρώνουν το «στεγνό κούρεμα» ψεκάζοντας λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες.  Εφαρμόζοντάς το πριν καν το χρειαστείτε, θα κρατήσει τα μαλλιά σας φρέσκα για μερικές μέρες μέχρι το επόμενο λούσιμο.

Και ανεξαρτήτως κουρέματος, θα πρέπει να έχετε υπόψη το εξής: όσο καλύτερα περιποιείστε τα μαλλιά σας σε διαρκή βάση -με θεραπείες, μάσκες ενυδάτωσης κι έλαια- τόσο πιο λαμπερά, ογκώδη και πλούσια θα είναι μεταξύ των ραντεβού σας στο κομμωτήριο.

Πηγή: VITA