Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ουρολοίμωξη – Σεξ: Είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός τους;

Ουρολοίμωξη – Σεξ: Είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός τους;

Τελικά, λέμε ναι ή όχι στο σεξ σε περίπτωση ουρολοίμωξης;

Ουρολοίμωξη και σεξ πάνε μαζί ή όχι; Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί, αν κάποια στιγμή στη ζωή σου έπρεπε να την αντιμετωπίσεις. Μπορείς να κάνεις σεξ με ουρολοίμωξη αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σου. Οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν όταν βακτήρια εισέρχονται και μολύνουν το ουροποιητικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει την ουρήθρα, την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά.

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης, όπως ο πυελικός πόνος, η έντονη επιθυμία να επισκεφτείς την τουαλέτα και το αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση, μπορούν να σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα.

Το παν είναι ο συγχρονισμός. Ο γιατρός σου πιθανότατα να σου προτείνει να σταματήσεις το σεξ μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να ολοκληρώσεις την αγωγή σου. Μερικοί ακόμα λόγοι που καλό θα ήταν να το αποφύγεις, περιλαμβάνουν:

Γιατί να αποφύγεις το σεξ όσο έχεις ουρολοίμωξη

Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να προκαλέσει πόνο

Η ουρολοίμωξη μπορεί να ερεθίσει τους ευαίσθητους ιστούς του ουροποιητικού συστήματος, οδηγώντας ενδεχομένως σε επιπλέον πόνο και δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το στοματικό σεξ ενώ έχεις ουρολοίμωξη είναι επίσης καλό να αποφεύγεται, για να προληφθεί η εξάπλωση οποιουδήποτε βακτηρίου στο στόμα, καθώς αυτά τα βακτήρια θα μπορούσαν να προκαλέσουν δευτερογενή μόλυνση.

Αυξάνεται ο κίνδυνος νέας μόλυνσης

Η σεξουαλική πράξη είναι ένας από τους πιο συνήθεις τρόπους που τα βακτήρια μπορεί να εισέλθουν στο ουροποιητικό σύστημα.

Το 90% των ουρολοιμώξεων είναι αποτέλεσμα των κωλοβακτηριδίων, όπως η E. coli, που έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ουρήθρα και πέρα ​​από αυτήν. Τα κωλοβακτηρίδια αυτά βρίσκονται συχνότερα στο γαστρεντερικό σωλήνα ή στα κόπρανα και μπορεί να μετακινηθούν από τον πρωκτό ή το γαστρεντερικό σωλήνα στα χέρια, στο στόμα, στα γεννητικά όργανα ή σε κάποιο σεξουαλικό παιχνίδι. Το σεξ μπορεί επίσης να ωθήσει τα βακτήρια πιο μέσα λόγω της διείσδυσης, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης. Εάν έχεις ήδη ουρολοίμωξη, η διείσδυση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο νέας μόλυνσης.

Μπορεί να κολλήσεις τον σύντροφο σου

Ενώ η ουρολοίμωξη δεν συγκαταλέγεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και δεν θεωρείται μεταδοτική, μπορείς να μεταδώσεις τα βακτήρια που προκαλούν ουρολοίμωξη.

Μην ξεχνάς

Αν αποφάσισες με τον σύντροφο σου να έρθετε σε σεξουαλική επαφή υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι έτσι ώστε να αποτρέψεις να μεταδοθεί η λοίμωξη αλλά και για να μην επιδεινωθεί:

  • Πίνε πολύ νερό: Το άφθονο νερό αραιώνει τα ούρα σου και σε κάνει να ουρείς συχνά. Η ούρηση επιτρέπει στο σώμα σου να αποβάλλει τα βακτήρια πριν αυτά μολύνουν το ουροποιητικό σου σύστημα.
  • Διατήρησε τα ερωτικά παιχνίδια καθαρά: Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης των βακτηρίων.
  • Ούρησε μετά το σεξ: Τα ούρα θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων που μπορεί να εισέλθουν στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της επαφής.
  • Σκούπισμα από μπροστά προς τα πίσω: Φρόντισε να σκουπίζεσαι πάντα από μπροστά προς τα πίσω για να μην παρασύρεις βακτήρια εκεί που δεν ανήκουν.
  • Μην αγνοείς τα συμπτώματα: Αν έχεις την ξαφνική επιθυμία να ουρήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, κάνε ένα διάλειμμα. Το να κρατάς τα ούρα σου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για άλλη ουρολοίμωξη ή να περιπλέξει τα συμπτώματά σου.

Πηγή: Vita

Sports in

«Έρχονται» Ρέτσος και Ντάνι Γκαρθία – Το μήνυμα Μεντιλίμπαρ μετά τον Βόλο

Ο 26χρονος στόπερ και ο Ισπανός χαφ μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024