Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Θερμίδες: 10 παράξενοι τρόποι για να τις κάψετε

Θερμίδες: 10 παράξενοι τρόποι για να τις κάψετε

Εάν θέλετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν και άλλοι απλοί τρόποι για να τα καταφέρετε, εκτός από την γυμναστική…

Η άσκηση, και γενικότερα η κατάσταση κατά την οποία το σώμα κινείται, αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους για να κάψετε θερμίδες. Επιπλέον, με την τακτική γυμναστική θα καταφέρετε να διατηρήσετε σε βάθος χρόνου τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

Τι γίνεται όμως τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να κάνετε γυμναστική; Μπορείτε και πάλι να τα καταφέρετε, με τους παρακάτω τρόπους:

1 Παίξτε με το κατοικίδιό σας

Το παιχνίδι με τον σκύλο ή τη γάτα σας δεν προσφέρει μόνο ενθουσιασμό και αγάπη. Είναι διασκεδαστικό και αποτελεί ένα είδος ελαφριάς άσκησης. Θέτει όλο το σώμα σε κίνηση και συμβάλλει στην απώλεια πολλών θερμίδων και, φυσικά, τη διασκέδαση και τη μείωση του στρες. Με κάθε ευκαιρία ελάτε σε επαφή με τα ζώα και παίξτε μαζί τους. Θα δώστε χαρά σε εσάς και σε εκείνα.

2 Δείτε μια κωμωδία

Φέρτε στον νου σας το σώμα σας όταν παρακολουθείτε μια κωμική παράσταση, ένα stand up comedy, μια κωμωδία στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Το ξεκαρδιστικό γέλιο θέτει σε κίνηση όλους τους μυς του σώματος και ανεβάζει τη διάθεση και την ψυχολογία. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, το γέλιο  αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, το σώμα καταναλώνει περισσότερο οξυγόνο και τα αποτέλεσμα είναι η καύση θερμίδων.

3 Κάντε μια σφιχτή αγκαλιά

Οι αγκαλιές δεν προσφέρουν μόνο ζεστασιά, ασφάλεια, ανακούφιση, χαρά και ικανοποίηση. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon αναφέρει ότι το να αγκαλιάζετε συχνά ένα αγαπημένο σας πρόσωπο μέσα στη μέρα οδηγεί στην καύση θερμίδων ενώ μειώνει το στρες.

4 Δώστε ένα φιλί 

Ένα ωραίο, παθιασμένο φιλί δεν σας γεμίζει μόνο χαρά, ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Μπορεί να ανεβάσει τον καρδιακό σας παλμό, να θέσει πολλούς μυς σε λειτουργία και να οδηγήσει στην καύση θερμίδων. Για άλλη μια φορά, ο έρωτας φαίνεται ότι βοηθά και τη σωματική υγεία, πέρα από την ψυχική.

5 Οι χαμηλές θερμοκρασίες “καίνε” θερμίδες

Όταν κάνει κρύο δεν μας αρέσει, γιατί μπορεί να τρέμουμε και να νιώθουμε άβολα. Όταν τρέμετε από το κρύο, το σώμα προσπαθεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του για να ζεσταθεί. Σε αυτήν τη διαδικασία ανεβαίνει και ο μεταβολικός ρυθμός και χάνονται περισσότερες θερμίδες. Αυτό δεν συνεπάγεται, φυσικά, να αφήσετε τον εαυτό σας να ξεπαγιάσει. Απλώς, να γνωρίζετε ότι στο κρύο το σώμα εργάζεται πιο σκληρά για να ζεσταθεί.

6 Πιείτε κρύο νερό

Με τον ίδιο τρόπο, η κατανάλωση κρύου νερού μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Οι θερμίδες που θα κάψει ο οργανισμός σας με κάθε ποτήρι κρύου νερού είναι ελάχιστες, αλλά μπορεί να συμβάλλουν στο συνολικό αριθμό θερμίδων που καίτε μέσα στη μέρα.

7 Οι μικρές κινήσεις των μελών του σώματος

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, οι άνθρωποι που διακρίνοντα από υπερκινητικότητα και μπορεί να κουνούν σπασμωδικά το πόδι ή τα δάχτυλά τους κ.α., μπορεί να επιταχύνουν τον μεταβολισμό τους, καίγοντας περισσότερες θερμίδες, ίσως και 350 θερμίδες την ημέρα.

8 Γράψτε μηνύματα 

Τα γράψιμο μπορεί να φαντάζει μικρό ή ανούσιο, αλλά αν γίνεται για πολλές ώρες μπορεί και να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό, καθώς τα δάχτυλα εργάζονται συνεχώς και, πολλές φορές, πυρετωδώς. Άρα, αν στέλνετε συνεχώς μηνύματα μπορεί να κάψετε σχεδόν 40 επιπλέον θερμίδες, με βάση μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Medical Internet Research.

9 Μασήστε τσίχλα

Το μάσημα τσίχλας μπορεί να αποτελέσει μια μικρή άσκηση για τη γνάθο και οι συχνές επαναλαμβανόμενες κινήσεις συμβάλλουν στο να κάψετε κάψετε λίγες θερμίδες παραπάνω. Επίσης, κάποιες φορές που μετά το φαγητό νιώθετε την ανάγκη να φάτε ένα γλυκάκι, μια τσίχλα μπορεί να σας αλλάξει τη γεύση και να το αποφύγετε.

10 Τραγουδήστε στο μπάνιο

Αυτή η αστεία και ταυτόχρονα όμορφη συνήθεια του τραγουδιού στο μπάνιο καίει και θερμίδες, καθώς στο τραγούδι εμπλέκονται πολλοί και διαφορετικοί μύες στο στήθος, την κοιλιά και το πρόσωπο. Γι’ αυτό αφεθείτε ελεύθεροι στο μπάνιο σας και εκφραστείτε όπως σας αρέσει. Συμβάλλει στη συνολική ευεξία και ευημερία σας.

Sports in

Συνεχίζεται η δράση της Super League με τέσσερις αναμετρήσεις

Συνεχίζεται σήμερα η δράση στην Super League με τέσσερις αναμετρήσεις να είναι προγραμματισμένες για σήμερα ημέρα Κυριακή (18/8).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024