Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οργάνωση Α’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ: Η έδρα του Ηλιόπουλου να πάει στον Κασσελάκη

Οργάνωση Α’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ: Η έδρα του Ηλιόπουλου να πάει στον Κασσελάκη

«Θα είναι παραβίαση της βούλησης των μελών οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη» υποστηρίζουν.

Ψήφισμα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν, «η ενέργεια του συντρόφου μας, εκπρόσωπου του απόδημου ελληνισμού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Όθωνα Ηλιόπουλου, να παραιτηθεί από βουλευτής υπέρ του προέδρου του κόμματός Στέφανου Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας που αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Παράλληλα, τονίζουν ότι η παραίτηση του κ. Ηλιόπουλου «αποτελεί ταυτόχρονα και πράξη με διδακτικό χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την προτεραιότητα της αυθεντικής εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διά του εκλεγμένου από τη βάση προέδρου του στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης».

«Ως γνωστόν η στελέχωση του ψηφοδελτίου επικρατείας αποτελεί παραδοσιακά προνόμιο του εκάστοτε προέδρου, συνεπώς θα ήταν παράδοξο από κάθε άποψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και μάλιστα ως πρώτος επιλαχών απόδημος, να μην έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπεί αυθεντικά το κόμμα μας και τον λαό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη βουλή, εκεί όπου δίνονται οι κορυφαίες θεσμικά πολιτικές μάχες» συμπληρώνει η ΝΕ Α’ Αθήνας.

Επίσης, τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν όλους τους εμπλεκόμενους και τις εμπλεκόμενες να πράξουν «με γνώμονα το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να ανοίξουν το δρόμο έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει τη γνήσια εκπροσώπηση που δικαιούται στη Βουλή».

Ζητούν δηλαδή από τους βουλευτές που βρίσκονται στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας να παραιτηθούν και αυτοί με τη σειρά τους, ούτως ώστε να βρεθεί στο Κοινοβούλιο ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί ακόμη μία παραβίαση της αυθεντικής βούλησης των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η οποία θα κριθεί πολύ αυστηρά τόσο από τα ίδια τα μέλη του κόμματος όσο και από την ιστορία της Αριστεράς και της Προοδευτικής Παράταξης» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Sports in

LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ

LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024