Στη λίστα με τους παίκτες που συμμετείχαν στους Oλυμπιακούς Αγώνες και έχουν τις δυνατότητες προκειμένου να επιστρέψουν και να αγωνιστούν στο ΝΒΑ, συμπεριέλαβε τον Σέρβο φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού, Φίλιπ Πετρούσεφ, η ιστοσελίδα «HoopsHype».

Πριν από μερικές μέρες ήταν το ESPN που ανέφερε πως τόσο ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού όσο και ο Φίλιπ Πετρούσεφ του Ολυμπιακού για τους οποίους αναφέρθηκε ότι θα άξιζαν να αγωνιστούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου υπό προϋποθέσεις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει

«Ο Φίλιπ Πετρούσεφ θα ευχόταν η καριέρα του στο ΝΒΑ, να είχε έρθει σε μια άλλη στιγμή. Υπέγραψε με τους Σίξερς το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως κατάφερε να μείνει μερικές εβδομάδες και έπειτα τον έστειλαν στους Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι τον αποδέσμευσαν. Τιμωρείται επειδή δεν συμβιβάζεται με τη νέα μόδα, καθώς το μακρινό του σουτ είναι περιστασιακό», αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

«Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν θα έκανε ποτέ μεγάλη διαφορά στο ΝΒΑ με τόσο περιορισμένη κινητικότητα. Σαν μέγεθος και σαν ικανότητες όμως, απέδειξε στο πρόσφατο Oλυμπιακό τουρνουά πως έχει πολύ από τα δύο. Ο Σέρβος έχει υψηλό IQ, μέγεθος, είναι δυνατός, έχει καλές επαφές και μπορεί κάποια στιγμή να επιστρέψει στο ΝΒΑ χάρη στο επιθετικό του παιχνίδι», γράφει ο Μαρκ Ντικς.