Ο Ολυμπιακός έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία του, ενόψει της νέας και άκρως απαιτητικής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται φέτος να διαχειριστεί την πιο γεμάτη περιφέρεια των τελευταίων ετών στους ερυθρόλευκους.

Γουόκαπ, Γκος, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης και Μήτρου Λονγκ συνθέτουν αυτό που στο μπάσκετ ονομάζουμε «Ασσόδυο» στους Πειραιώτες και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να μπορεί να αγωνιστεί επίσης στη θέση του shooting guard, η φετινή σεζόν αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Τόμας Γουόκαπ.

Και αυτό γιατί ο «Θωμάς» του Ολυμπιακού αγωνίζεται ασταμάτητα και δίχως ανάσα την τελευταία τριετία, τόσο στα ματς του Ολυμπιακού, όσο και σε αυτά της Εθνικής ομάδας.

Ο Τεξανός γκαρντ προέρχεται από ένα πολύ γεμάτο τουρνουά υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη και έτσι όπως έχει χτιστεί ο Ολυμπιακός έχει μια χρυσή ευκαιρία να σταματήσει αυτό το τρελό σερί των αγώνων του, το οποίο φτάνει πια το εξωφρενικό 175/176.

Ο Γουόκαπ έχει χάσει μονάχα ένα παιχνίδι σε τρία χρόνια, αυτό με τη  Βίρτους Μπολόνια, τον περασμένο Μάρτιο, ματς στο οποίο το πόδι του ήταν τόσο πρησμένο, που δεν μπορούσε καν να περπατήσει (είχε υποστεί διάστρεμμα δευτέρου! βαθμού) και όμως έπαιξε στον αμέσως επόμενο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Euroleague.

Τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να είναι πιο ήρεμος και να κάνει ροτέισον στις θέσεις των γκαρντ, δίνοντας τις απαραίτητες ανάσες στον Γουόκαπ, για να τον έχει πιο φρέσκο και στην καλύτερη φόρμα του, μέσα στην σεζόν, όταν θα κρίνονται πράγματα.

Με την πληθώρα που υπάρχει πλέον στις θέσεις 1-2 να δίνει αυτό το πλεονέκτημα στον κόουτς του Ολυμπιακού που μπορεί να ξεκουράσει τον Αμερικανό, όταν εκείνος κρίνει, χωρίς να «πονοκεφαλιάζει» για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, χωρίς αυτόν.