Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στον Βόλο, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα και η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν το βασικό ζητούμενο στην πρεμιέρα.

Τέτοια παιχνίδια κρύβουν παγίδες, ειδικά φέτος που το χθεσινό ματς ήταν το πρώτο επίσημο της σεζόν, καθώς η Ευρώπη ξεκινά τέλος Σεπτέμβρη φέτος για την ομάδα του λιμανιού.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία που οι «ερυθρόλευκοι» δεν την «πάτησαν» στην πρεμιέρα και γι’ αυτό άλλωστε ο Μεντιλίμπαρ εξέφρασε και την ικανοποίησή του, σε ότι αφορά το βαθμολογικό όφελος, την κατάκτηση δηλαδή των τριών πόντων.

Ένα στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από το ματς στον Βόλο και το οποίο έκανε τον «Μέντι» να χαμογελά, ήταν η παρουσία του Λορέντσο Πιρόλα.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός έδειξε ότι ήταν έτοιμος για ν’ αρπάξει την ευκαιρία και είχε την συγκέντρωση που χρειαζόταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης κι αυτό άρεσε στον Ισπανό τεχνικό του Ολυμπιακού.

Ο Πιρόλα ήταν έτοιμος να επέμβει όποτε χρειάστηκε, βγήκε πρώτος σε φάσεις και έκοψε και σε αυτό το ματς απέφυγε τις λάθος μεταβιβάσεις, γεγονός που σίγουρα άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του.

Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός δείχνει ότι είναι παίκτης που έχει προοπτική κι αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δίνει μεγάλη «μάχη» σε καθημερινή βάση στο Ρέντη.

Ο Πιρόλα είναι από τους πρώτους παίκτες σε κάθε προπόνηση, δουλεύει σκληρά κι αυτό είναι κάτι που αρέσει στον Μεντιλίμπαρ, γιατί ο Ισπανός βλέπει έναν παίκτη που βγάζει μεγάλη διάθεση για να δείξει ότι αξίζει να παίξει.

Δείχνει δηλαδή μεγάλο ζήλο σε κάθε προπόνηση ο Ιταλός κι αυτό φυσικά θέλει να βλέπει κάθε προπονητής από έναν παίκτη.

Ο «Μέντι» και οι συνεργάτες του βλέπουν λοιπόν τον Πιρόλα να τα δίνει όλα σε κάθε προπόνηση και εδώ θα πρέπει να επισημάννουμε πόσο σημαντική είναι για την ψυχολογία του παίκτη η καλή εμφάνιση στον Βόλο.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί ότι ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός έχει να προσφέρει πολλά και αυτή την στιγμή έχει κερδίσει πολλούς «πόντους» με την παρουσία του στο Ρέντη.

Βέβαια τα περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν κι αυτό δεν αφορά μόνο τον Πιρόλα, αλλά κάθε νεαρό παίκτη και μέσα από την δουλειά στο Ρέντη ο Ιταλός θα μπορέσει ν’ αναβαθμίσει το παιχνίδι του.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον 22χρονο στόπερ είναι να συνεχίσει την καλή δουλειά στις προπονήσεις και ο Μεντιλίμπαρ είναι δεδομένο πως θα τον ανταμείψει για την προσπάθεια που καταβάλλει.