Ο Ολυμπιακός νίκησε χθες βράδυ στον Βόλο, ξεκινώντας με το… δεξί το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζέλσον Μαρτίνς.

Ο διεθνής εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» έχει εξελιχθεί σε αγωνιστική «σταθερά» για την ομάδα του λιμανιού το φετινό καλοκαίρι και όχι τυχαία.

Ένας παίκτης με την ποιότητα του Ζέλσον είναι ικανός όχι απλά να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο την σεζόν που μόλις ξεκίνησε, αλλά να είναι και ο ηγέτης του Ολυμπιακού σε μια απαιτητική χρονιά για τους πειραιώτες.

Είναι τέτοιο το αγωνιστικό προφίλ του Πορτογάλου, που ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ισπανός τεχνικός είχε εστιάσει στην δουλειά που πρέπει να κάνει ο Ζέλσον από την πρώτη κιόλας συγκέντρωση του καλοκαιριού στο Ρέντη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο πολύ πιστεύει στον παίκτη του.

Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού ξέρει καλά ότι ο Ζέλσον έχει τις δυνατότητες να κάνει την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού και γι’ αυτό άλλωστε μίλησε πολύ μαζί του στο ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Μίλησε πολύ και με τους συνεργάτες του ο «Μέντι» για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να δουλέψει ο Ζέλσον για να είναι υγιής και απόλυτα έτοιμος.

Και η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος εξτρέμ έδειξε από την πρώτη κιόλας προπόνηση του καλοκαιριού ότι δεν ήθελε να χάσει αυτή την μεγάλη ευκαιρία.

Σε ηλικία 29 χρονών θέλει να κάνει ένα μεγάλο restart στην καριέρα του και βλέπει ότι αγωνίζεται σε μια ομάδα που τον πιστεύει κι έχει έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται.

Τα είπε ο ίδιος άλλωστε μετά τον αγώνα στον Βόλο, όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματα του στο φετινό «ταξίδι» του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει βάλει ένα «στοίχημα» που μπορεί να αποδειχθεί η πιο πολύτιμη κίνηση του καλοκαιριού για τους πειραιώτες.

Θέλει να επαναφέρει τον Ζέλσον στο επίπεδο που ήταν ο Πορτογάλος, όταν έκανε άλλα «κόλπα» και είχε θέση στην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, όταν έπαιρνε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης και αργότερα στην Μονακό.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» παρακολούθησε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση την προσπάθεια που έκανε ο Πορτογάλος εξτρέμ στη διάρκεια της προετοιμασίας σε Ελλάδα και Ολλανδία, διακρίνοντας πως την τεράστια θέληση που έχει ο παίκτης για να επιστρέψει σε top επίπεδο.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Μεντιλίμπαρ που έχει βάλει ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον Ζέλσον. Είναι και ο ίδιος ο παίκτης που θέλει ν’ αφήσει πίσω τις δυσκολίες και τις ατυχίες και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε επέλεξε τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του τον περασμένο Γενάρη.

Ο υγιής Ζέλσον έχει όλα τα προσόντα για να «απογειώσει» τους πειραιώτες κι αυτό το ξέρουν όλοι στο Ρέντη με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο.