Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τα «βέλη» του Ράσταβατς και το μεγάλο ρίσκο του Αλόνσο

Τα «βέλη» του Ράσταβατς και το μεγάλο ρίσκο του Αλόνσο

Ο τεχνικός του Αστέρα «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό με τις κόντρες και οι φιλοξενούμενοι πήραν πανάξια νίκη στο ΟΑΚΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το «μπαμ» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τους Αρκάδες να κατακτούν μια πανάξια νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού με 1-0.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έδωσε σεμινάριο στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλεύτηκε τα κενά του Παναθηναϊκού (και την αριθμητική υπεροχή μετά την αποβολή του Ζέκα) και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλές φάσεις στην άμυνα των «πράσινων» και προκάλεσαν πολλά ρήγματα, γεγονός που σίγουρα θα προβλημάτισε τον προπονητή του τριφυλλιού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Γιατί η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ο Αστέρας περνούσε την μεσαία γραμμή με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, οι «πράσινοι» βρίσκονταν όχι απλά εκτεθειμένοι, αλλά αδυνατούσαν και ν’ αντιδράσουν.

Σε μια τέτοια φάση άλλωστε, έγινε και η φάση της (σωστής) αποβολής του Ζέκα και απ’ αυτό το φάουλ σκόραρε η ομάδα της Τρίπολης.

Ήταν μια απ’ τις πολλές κόντρες που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι στο παιχνίδι, την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να καλύψει τους χώρους.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ευκολία με την οποία κυκλοφόρησαν την μπάλα οι παίκτες του Αστέρα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού αλλά και οι δυνάμεις που είχαν για να πρεσάρουν σε όλο το ματς.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Αστέρας είχε περισσότερες τελικές στο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό (10 έναντι 9) ενώ είχε και πιο καλές ευκαιρίες από τους «πράσινους».

Ήταν προφανές ότι ο Ράσταβατς, που είναι καλός προπονητής και ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια στην χώρα μας, χτύπησε τον Παναθηναϊκό με τις αντεπιθέσεις αλλά για να πετύχει η τακτική του προπονητή του Αστέρα, έβαλε το… χεράκι του και ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, γιατί υπήρχε πριν από λίγες μέρες το ματς με τον Άγιαξ που κρίθηκε στα πέναλτι.

Σωστή βεβαίως η σκέψη του Ουρουγουανού τεχνικού, αλλά μάλλον το παράκανε, παρατάσσοντας τον Παναθηναϊκό με εννιά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Άμστερνταμ.

Ο λατινοαμερικάνος τεχνικός πήρε μεγάλο ρίσκο (ίσως και αχρείαστο για την ομάδα του) και οι πολλές αλλαγές όχι απλά δεν βοήθησαν, αλλά μάλλον «βραχυκύκλωσαν» το τριφύλλι.

Για να κάνει ένας προπονητής εννιά αλλαγές στη βασική εντεκάδα της ομάδας του, ειδικά τέτοια περίοδο, θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος και απ’ την εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, φάνηκε ότι ο Αλόνσο πήρε λανθασμένη απόφαση.

Η ουσία είναι πως μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ, οι «πράσινοι» έψαχναν τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για να φτιάξουν το κλίμα, αλλά η ήττα από τον Αστέρα κάνει ακόμα βαρύτερο το κλίμα στο «τριφύλλι».

Sports in

Η βαθμολογία της Super League: Ξεκίνημα με το δεξί για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (pic)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League μετά και τα αποψινά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024