Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Για εκατοντάδες Ρώσους αιχμαλώτους μιλά αξιωματούχος – «Πάνω από 150 ανά κάποιες ημέρες»

Ουκρανία: Για εκατοντάδες Ρώσους αιχμαλώτους μιλά αξιωματούχος – «Πάνω από 150 ανά κάποιες ημέρες»

Η Ουκρανία προχώρησε σε αιφνιδιαστική εισβολή στο Κουρσκ, με τον ρωσικό στρατό να μην έχει καταφέρει να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις

Η Ουκρανία έχει πιάσει εκατοντάδες Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου μέσα σε λίγες ημέρες στη διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρησή της στο Κουρσκ, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Όλα δείχνουν ότι το Κίεβο έχει αλλάξει την τακτική του

Ο Ολέξι Ντροζντένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην ουκρανική πόλη Σούμι, δήλωσε ότι η επίθεση είχε καλύτερη πορεία από την αναμενόμενη και ότι την πρώτη ημέρα υπήρξαν μόνο 15 θύματα που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη.

«Μερικές φορές υπάρχουν περισσότεροι από 100 ή 150 αιχμάλωτοι πολέμου την ημέρα», δήλωσε στον Guardian ο Ντροζντένκο. Πολλοί από τους Ρώσους στρατιώτες που φρουρούν τα σύνορα είναι νεαροί κληρωτοί. «Δεν θέλουν να μας πολεμήσουν», πρόσθεσε.

Πηγή φωτογραφίας: Julia Kochetova / The Guardian

«Ταμείο ανταλλαγής»

Πολλά βίντεο έχουν κυκλοφορήσει με Ουκρανούς να συλλαμβάνουν αιχμαλώτους πολέμου, μεταξύ άλλων στα σύνορα τις πρώτες ώρες της εισβολής την Τρίτη 6 Αυγούστου. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι το Κίεβο αυξάνει το «ταμείο ανταλλαγής» για την ανταλλαγή με αιχμαλώτους πολέμου που κρατούνται από τη Ρωσία.

Το Σούμι είναι η ουκρανική πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στην εισβολή και ο Ντροζντένκο δήλωσε ότι συμμετείχε στενά στον σχεδιασμό της επιχείρησης, αλλά είχε ορκιστεί να τηρήσει το απόρρητο.

Άλλοι τοπικοί πολιτικοί ηγέτες, ιδίως ο κυβερνήτης της περιοχής Σούμι, Βολοντίμιρ Αρτιούχ, δήλωσαν ότι δεν ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο Ντροζντένκο ανήκε σε έναν έμπιστο κύκλο.

«Βλέπουμε μόνο ένα μέρος αυτής της επιχείρησης, στο μέλλον θα δούμε διάφορα στάδια», δήλωσε ο Ντροζντένκο, χαρακτηρίζοντας την εισβολή ως «όχι σαν προηγούμενες επιδρομές» από την Ουκρανία στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ στα ανατολικά, οι οποίες καθοδηγούνταν σε μεγάλο βαθμό από ρωσικές ομάδες κατά του Κρεμλίνου.

Sports in

«Έρχονται» Ρέτσος και Ντάνι Γκαρθία – Το μήνυμα Μεντιλίμπαρ μετά τον Βόλο

Ο 26χρονος στόπερ και ο Ισπανός χαφ μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024