Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σμύρνη και Μπόλου – Συνεχίζεται η μάχη στα άλλα μέτωπα

Τουρκία: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σμύρνη και Μπόλου – Συνεχίζεται η μάχη στα άλλα μέτωπα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, διευκρίνισε ότι η φωτιά στη Σμύρνη προκάλεσε καταστροφές σε 43 κτίρια.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι δύο μεγάλες πυρκαγιές, στο Κορδελιό και τα Βουρλά στη Σμύρνη. Δύσκολη ωστόσο παραμένει η κατάσταση στα άλλα πύρινα μέτωπα της δυτικής Τουρκίας, στο Μεντερές της Σμύρνης, στο Αϊδίνιο, τη Μαγνησία, τα Μουγλά και το Ουσάκ.

Ο Τούρκος υπουργός Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής, Μουράτ Κουρούμ, διευκρίνισε ότι η πυρκαγιά στη Σμύρνη προκάλεσε καταστροφές σε 43 κτίρια.

Βίντεο από τη φωτιά στη Σμύρνη:

Η φωτιά στη Σμύρνη ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα

Η πλέον ανησυχητική εξέλιξη στην περιοχή της Σμύρνης, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ήταν η πυρκαγιά που ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου σε θαμνώδη έκταση στα Βουρλά, στα δυτικά της πόλης κοντά στην Κρήνη (Τσεσμέ). Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδιο ηλεκτροδότησης και γρήγορα επεκτάθηκε απειλώντας ένα συγκρότημα 440 θερινών κατοικιών, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν τη νύχτα από τις εστίες τους, 34 μάλιστα από αυτούς μέσω θαλάσσης από την Ακτοφυλακή.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά στο Μπόλου, μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, όπου καίγεται από την Πέμπτη, 15 Αυγούστου πυκνό δάσος, σε μία ειδυλλιακής ομορφιάς περιοχή, με δύσβατα σημεία.

Λίγο πιο ανατολικά, στην περιοχή Οβάτζικ, στην επαρχία Καράμπουκ της βόρειας Τουρκίας, συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης από ξηράς και αέρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ

LIVE: ΑΕΚ – ΟΦΗ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – ΟΦΗ για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024