Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκίνητο: Τι να κάνετε αν δείτε σπασμένο αυγό στο παρμπρίζ

Αυτοκίνητο: Τι να κάνετε αν δείτε σπασμένο αυγό στο παρμπρίζ

Είναι το νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να σας κλέψουν την ώρα που προσπαθείτε να καθαρίσετε το τζάμι του οχήματος

Οι επιτήδειοι σκαρφίζονται διαρκώς νέα κόλπα για να κλέβουν διάφορα αντικείμενα αξίας από τα αυτοκίνητα ή και τα ίδια τα οχήματα. Ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν είναι να σπάνε ένα αυγό στο παρμπρίζ γνωρίζοντας ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να το αγνοήσουν.

Για να καθαρίσετε οτιδήποτε βρείτε ή πέσει στο παρμπρίζ σας ποτέ μην αφήνετε το αμάξι σας ανοιχτό όσο βρίσκεστε έξω από αυτό

Ο σκοπός τους είναι ακριβώς αυτός. Να σας τραβήξει την προσοχή αλλά και να σας εκνευρίσει κάνοντάς σας ίσως να αντιδράσετε σπασμωδικά και χωρίς προσοχή γύρω σας. Έτσι οι δράστες έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αρπάξουν από το εσωτερικό του οχήματος τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας, όπως κινητά και υπολογιστές.

Να ξέρετε ότι τέτοιες ενέργειες που προκαλούν απορία συνήθως δεν είναι ούτε φάρσα ούτε εκδικητική πράξη αλλά κόλπο αετονύχηδων.

Τι περιμένουν να κάνετε

Σπάζοντας το αυγό στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, οι κλέφτες περιμένουν να βγείτε από το όχημα για να καθαρίσετε το τζάμι ή αν δεν έχετε μπει ακόμα μέσα, να το ανοίξετε για να πάρετε ένα πανί ή λίγο χαρτί και να μείνετε απασχολημένοι έξω όσο εκείνοι θα δρουν στο εσωτερικό του.

Η όλη διαδικασία του καθαρίσματος του τζαμιού δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς απαιτούνται κάποια λεπτά, με αρκετό νερό ή ίσως και ένα καθαριστικό. Οπότε οι επίδοξοι κλέφτες ανοίγουν τις πόρτες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και εξαφανίζονται με τη λεία τους προτού τους πάρετε χαμπάρι.

Όταν επιστρέψετε στη θέση σας, ανακουφισμένοι ότι το τζάμι σας είναι πάλι καθαρό, έρχεται δεύτερη δυσάρεστη έκπληξη καθώς τα προσωπικά σας αντικείμενα έχουν κάνει φτερά.

Προσοχή, λοιπόν. Σε τέτοιες περιπτώσεις – είτε πρόκειται για αυγό ή για κάτι άλλο ασυνήθιστο – ξεκινήστε τη διαδρομή σας κανονικά χρησιμοποιώντας απλώς τους υαλοκαθαριστήρες για να εξασφαλίσετε το απαραίτητο οπτικό πεδίο.

Στη συνέχεια σταματήστε σε ένα ασφαλές σημείο αποκαθιστώντας πλήρως την ορατότητά σας. Αλλά μην ξεχάσετε να ασφαλίζετε τις πόρτες του αυτοκινήτου για όσο βρίσκεστε έξω από αυτό.

Sports in

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε 70 ματς ακόμα…»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Τσέλσι και αναφέρθηκε στην τεράστια σεζόν που έχει η ομάδα του μπροστά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024