Με τον ταχύτερο ρυθμό  από τον Δεκέμβριο τα hedge funds ξεφορτώνονται μετοχές του κλάδου της βιομηχανίας, ενώ αγοράζουν μετοχές ενέργειας για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνε με σημείωμα της Goldman Sachs, που επικαλείται το Reuters.

Τα hedge funds πώλησαν μετοχές βιομηχανιών την περασμένη εβδομάδα σε μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών. Τα hedge funds σορτάρανε εταιρείες που προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες, χερσαίες μεταφορές, μηχανήματα και αεροπορικές επιβατικές εταιρείες, παρά το «μέτριο» ποσό αγοράς μετοχών αεροπορικών μεταφορών και άμυνας.

Μια θέση short ή ένα στοίχημα έναντι μιας μετοχής εταιρείας, αναμένει ότι η αξία ενός περιουσιακού στοιχείου θα πέσει.

Η στροφή από τις βιομηχανικές μετοχές σε ενεργειακές αποκαλύπτει τις πρώιμες θέσεις των hedge funds στις οποίες οι οικονομικοί τομείς θα μπορούσαν να ανθίσουν με μια αναμενόμενη μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι καλύτερη από την αναμενόμενη εάν η Fed καταφέρει να σχεδιάσει μια ήπια προσγείωση και αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που αυτοί οι έμποροι κάνουν την αλλαγή» εξηγεί ο Paul O’Neill, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία διαχείρισης περιουσίας, Bentley Reid.

Τα στοιχήματα αντικατοπτρίζουν επίσης αυτό που οι αναλυτές έχουν ονομάσει «εμπόριο Τραμπ».

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μιλά στο Jackson Hole την Παρασκευή και τα σχόλιά του πιθανότατα θα εξεταστούν για ενδείξεις σχετικά με την κλίμακα των μειώσεων επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Τι αγοράζουν τα hedge funds

Εν τω μεταξύ, τα hedge funds συνέχισαν να εξαγοράζουν μετοχές εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Energy άντλησε προσφορές από hedge funds ως τον πιο καθαρό αγοραστικό τομέα μετοχών στο χαρτοφυλάκιο μεσιτείας της Goldman στις ΗΠΑ, το οποίο επίσης δανείζει χρήματα από συναλλαγές και παρακολουθεί τις συναλλαγές hedge funds, ανέφερε το σημείωμα.

Τα hedge funds αγόρασαν την περασμένη εβδομάδα πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αναλώσιμα καύσιμα και εταιρείες ενεργειακού εξοπλισμού και προμηθειών για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, προστίθεται στο σημείωμα.

Αυτοί οι κερδοσκόποι κατέχουν τώρα το υψηλότερο ποσοστό ενεργειακών μετοχών που είχαν όλο το χρόνο.

Αυτά τα στοιχήματα αντικατοπτρίζουν επίσης αυτό που οι αναλυτές έχουν ονομάσει «εμπόριο Τραμπ».

Επενδυτές είπαν στο Reuters στα τέλη Ιουλίου ότι τα hedge funds που στοιχηματίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα ανακτήσει τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου είχαν αυξήσει την έκθεση σε εταιρείες ενέργειας, οι οποίες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από ένα χαλαρότερο ρυθμιστικό περιβάλλον.

Ωστόσο, ορισμένες μετοχές υπέστησαν πληγές, μεταξύ των οποίων οι μετοχές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από πιθανούς δασμούς σε ξένες εισαγωγές.