Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Cosco: Πώς εξελίχθηκε η διακίνηση containers τον Ιούλιο στο λιμάνι του Πειραιά – Το πλήγμα από την κρίση στην Ερυθρά

Cosco: Πώς εξελίχθηκε η διακίνηση containers τον Ιούλιο στο λιμάνι του Πειραιά – Το πλήγμα από την κρίση στην Ερυθρά

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Cosco για την πορεία διακίνησης containers στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Οι Κινέζοι της Cosco έβαλαν «πλάτη» με αποτέλεσμα η διακίνηση containers στους δυο προβλήτες (Ι και ΙΙΙ) που ελέγχει η ΣΕΠ (Cosco Shipping Ports) τον Ιούλιο να έχει πτώση 4,8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, την μικρότερη από όλους τους μήνες από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων τον Ιούλιο ανήλθε στα 369,3 χιλιάδες teu έναντι 387,9 χιλιάδων teu τον ίδιο μήνα του 2023. Συνολικά το επτάμηνο στους δυο προβλήτες η συνολική διακίνηση ήταν 2.327,4 χιλιάδες teu, μειωμένη κατά -11.7% σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι έστειλαν στον Πειραιά μεγάλα πλοία τα οποία κάνουν το γύρο της Αφρικής, για να διατηρήσουν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Cosco: Καλύτερη εικόνα στον προβλήτα Ι

Η εικόνα είναι καλύτερη στον προβλήτα Ι που ελέγχεται τυπικά από την ΟΛΠ ΑΕ η οποία τον Ιούλιο είχε μια άνοδο κατά 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες και συνολικά στο επτάμηνο η διακίνηση έφτασε τα 300 χιλιάδες teu ενώ συνολικά στο επτάμηνο η διακίνηση containers από το λιμάνι του Πειραιά ξεπέρασε τα 2,6 εκατ. Teu.

Πάντως ο Πειραιάς σαν σύνολο εξακολουθεί να είναι κάτω από το λιμάνι της Βαλένθια το οποίο στο πρώτο εξάμηνο του 2024 διακίνησε 2,7 εκατ. teu.

Ανοιχτή πληγή η κρίση στην Ερυθρά

Η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα εξακολουθεί να επηρεάζει τον Πειραιά όπως και τα υπόλοιπα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου καθώς οι επιθέσεις των Χούθι εμποδίζουν την διέλευση από την Διώρυγα του Σουέζ.

Η συνολική διακίνηση containers της Cosco Shipping Ports συνέχισε να αυξάνεται τον Ιούλιο, σημειώνοντας άνοδο 6,4% σε ετήσια βάση.

Οι τερματικοί σταθμοί στην περιοχή Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ σημείωσαν ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, με τη διακίνηση στα λιμάνια Nantong και Wuhan να αυξάνονται κατά 51,1% και 41,4% αντίστοιχα.

Οι υπερπόντιοι τερματικοί σταθμοί, τονίζει η Cosco Shipping Ports σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συνέχισαν να παρουσιάζουν σταθερά σημάδια ανάκαμψης, με τη διακίνησή τους να αυξάνεται κατά 3,2% σε ετήσια βάση.

Οι τερματικοί σταθμοί CSP Abu Dhabi, CSP Spain και CSP Zeebrugge κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις, με αύξηση της διακίνησης κατά 63,1%, 25,3% και 47,2% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

LIVE: Παναιτωλικός – Λαμία

LIVE: Παναιτωλικός – Λαμία. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Λαμία για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024