Σε μια πρόσφατη προσπάθειά του να κερδίσει δημοτικότητα καθώς δίνει μάχη εναντίον της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις για τα κλειδιά του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ αναδημοσίευσε ένα στιγμιότυπο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, το οποίο υποτίθεται ότι δείχνει γυναίκες να φορούν μπλουζάκια που γράφουν «Swifties for Trump», μαζί με μια εικόνα μιας γυναίκας που φοράει παρόμοιο μπλουζάκι.

Ωστόσο, το 2021, η Σουίφτ δήλωσε ότι η προεδρία του Τραμπ την ανάγκασε να «να μορφωθεί» σχετικά με την πολιτική. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν -και όχι τον Τραμπ- για την προεδρία

Ο ίδιος έγραψε στη λεζάντα της εικόνας, η οποία περιλάμβανε επίσης μια εικόνα της Σουίφτ που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη και φορούσε τη στολή του θείου Σαμ, προτρέποντας τον κόσμο να ψηφίσει τον Τραμπ: «Δέχομαι».

Η ανοιχτή επιστολή

Στις αρχές αυτού του μήνα, φημολογούνταν ότι η Σουίφτ και η Μπιγιονσέ θα δείξουν την στήριξη τους στους Δημοκρατικούς μέσω μιας κοινής συναυλίας. Κάτι τέτοιο, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ωστόσο, το 2021, η Σουίφτ δήλωσε ότι η προεδρία του Τραμπ την ανάγκασε να «να μορφωθεί» σχετικά με την πολιτική. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν -και όχι τον Τραμπ- για την προεδρία.

Πριν από αυτό υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή με την οποία απέρριπτε τις πεποιθήσεις του Τραμπ και προέτρεπε τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή της πολιτείας της, του Τενεσί, να υποστηρίξει τον νόμο περί ισότητας, ο οποίος επεδίωκε να ενσωματώσει την προστασία από τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στον ομοσπονδιακό νόμο του 1964 για τα πολιτικά δικαιώματα.

«Οι Swifties αφυπνίζονται»

Συνεχίζοντας να διαδίδει ψεύτικες ειδήσεις, ο Τραμπ μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο κλιπ με μια γυναίκα που λέει ότι «οι Swifties αφυπνίζονται» και υποστηρίζουν τον Τραμπ, μετά από ένα τρομοκρατικό χτύπημα που έφερε την ακύρωση μιας συναυλίας της σταρ στην Αυστρία.

Επιπλέον, αναδημοσίευσε περιεχόμενο που υπονοούσε ότι η Χάρις ήταν κομμουνίστρια.

Όσον αφορά την Χάρις, η εμφάνιση της στο τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Time νωρίτερα αυτό το μήνα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Σε ένα σχετικό άρθρο, με τίτλο «Η επανασύσταση της Καμάλα Χάρις», η προεκλογική συγκέντρωση της αντιπροέδρου στη Φιλαδέλφεια στις αρχές του μήνα ήρθε σε σύγκριση με συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ και της Μπιγιονσέ.

Κάποιοι αναγνώστες χαρακτήρισαν το άρθρο ως «διαφημιστικό κομμάτι», ενώ οι υποστηρικτές της Χάρις το χαρακτήρισαν «καταπληκτικό» και «ιστορικό» εξώφυλλο.

*Mε πληροφορίες από: Pink News