Στον τελευταίο του ρόλο, ο Τζέισον Πρίστλεϊ υποδύεται έναν άνδρα 35 ετών – και ο 54χρονος τα καταφέρνει περίφημα. Ωστόσο, για τον ηθοποιό του «Beverly Hills 90210» το να κλείσει τα 50 ήταν δύσκολο, καθώς έχασε τους συναδέλφους του και καλούς του φίλους Σάνεν Ντόχερτι και Λουκ Πέρι σε παρόμοια ηλικία μέσα σε πέντε χρόνια.

«Μέχρι που δυστυχώς δεν το κατάφερε»

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρίσλεϊ σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Mirror, δήλωσε: «Με έκανε [το γεγονός] να σκεφτώ το δικό μου θάνατο. Ξύπνησα στα 50α γενέθλιά μου και συνειδητοποίησα ότι είχα ήδη ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου». Ο γεννημένος στον Καναδά σταρ ακόμη προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον θάνατο της Σάνεν. Οι δυο τους υποδύονταν τα δίδυμα Μπράντον και Μπρέντα Γουόλς από το 1990 έως το 1994 στη σειρά με την τεράστια επιτυχία του Άαρον Σπέλινγκ. Ήταν πολύ δεμένοι και μάλιστα έβγαιναν για λίγο καιρό.

Ο Τζέισον αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο θάνατός της με επηρέασε πολύ. Είχαμε μια απίστευτη εμπειρία δουλεύοντας μαζί… ήταν η μέρα που η Σάνεν, ο Λουκ και εγώ φωτογραφηθήκαμε για το εξώφυλλο του Rolling Stone [το 1992] που άρχισα να καταλαβαίνω τον αντίκτυπο που είχε η σειρά».

Η Σάνεν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015. Τον Ιούνιο του 2023 ανακοίνωσε ότι βρίσκονταν σε τελικό στάδιο. Ο Τζέισον δήλωσε επί του θέματος: «Ήταν πολύ ανοιχτή για τον καρκίνο της και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. Πάντα θαύμαζα την επιμονή και τη δύναμη της, οπότε παρόλο που ήξερα ότι ήταν άρρωστη, ο θάνατός της στην πραγματικότητα ήταν μεγάλη έκπληξη και [αποτέλεσε] λυπηρό γεγονός για όλους μας. Το πάλεψε για τόσο καιρό και φαινόταν ότι μπορούσε να το διαχειριστεί… μέχρι που δυστυχώς δεν το κατάφερε».

Η Σάνενν είχε τη φήμη του «κακού κοριτσιού» τη δεκαετία του 1990 και αποχώρησε από το 90210 μετά από συγκρούσεις στο πλατό. Τον Ιανουάριο ο Τζέισον ήταν καλεσμένος στο podcast της, Let’s Be Clear With Shannen Doherty, όταν είπε ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να αποδοθούν στο ότι βρισκόταν σε μια κακοποιητική σχέση.

Το 2019, οι δύο τους και οι συνάδελφοί τους Τζένι Γκαρθ, Τόρι Σπέλινγκ, Μπράιαν Όστιν Γκριν, Ίαν Ζίρινγκ και Γκαμπριέλ Κάρτερ επανενώθηκαν για το BH90210. Το μόνο μεγάλο όνομα που έλειπε ήταν ο Λουκ Πέρι, ο οποίος είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αλλά σε μια τραγική σύμπτωση, την ημέρα που ανακοινώθηκε η αναβίωση ο Λουκ έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πέθανε πέντε ημέρες αργότερα σε ηλικία 52 ετών. Ο Τζέισον λέει: «Ο θάνατος του Λουκ ήταν ένα απόλυτο σοκ, γιατί δεν είχε τίποτα. Ήμασταν γείτονες αλλά και φίλοι και περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί. Μοιραζόμασταν τόσα πολλά».

*Με πληροφορίες από: The Mirror