Η δημιουργία ενός επαγγελματικού βιογραφικού ήταν πάντα μια δύσκολη και περίεργη διαδικασία. Ωστόσο φαίνεται ότι η Gen-Z το έχει πάει ένα βήμα παραπέρα, στέλνοντας CV που δεν βγάζουν νόημα και εκνευρίζουν τους μελλοντικούς εργοδότες τους.

Μια τέτοια εμπειρία αποφάσισε να μοιραστεί η Έιμι Γκάστμαν, η οποία ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok και περνάει την Gen-Z από… γενεές δεκατέσσερις. «Μου έστειλε το βιογραφικό της μια κοπέλα, η οποία θεώρησε σωστό να βάλει ότι της αρέσουν τα κοριτσίστικα brat summer» είπε η Έιμι, ιδιοκτήτρια ενός φούρνου στο Λονδίνο που ψάχνει για υπάλληλο και συνέχισε: «Τι είναι αυτό το brat girl summer; Δεν ξέρω. Και γιατί πρέπει να το βάλει στο βιογραφικό της; Τι προσόν είναι; Δεν καταλαβαίνω».

«Μια κοπέλα με αποκάλεσε bro κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Εννοείται ότι δεν την προσέλαβα»

Σημείωση: το brat girl summer είναι το νέο trend στο TikTok, το οποίο δημιούργησε η τραγουδίστρια Charli XCX και το αποκαλεί στυλιστική φιλοσοφία ζωής. Περιγράφωντάς το, είπε (πάνω κάτω) πως είναι ένα κορίτσι «με ένα πακέτο τσιγάρα, έναν αναπτήρα και φοράει ένα λευκό top χωρίς σουτιέν».

Και δεν σταμάτησε εκει η Έιμι: «Ένα άλλο βιογραφικό που έλαβα δεν είχε πουθενά κεφαλαία γράμματα. Ένα άλλο έλεγε ότι σιχαίνεται να δουλεύει γιατί είναι ένα απλά ένα κορίτσι. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Είναι τόσο ενοχλητικό να λαμβάνεις τόσα CV και να μην καταλαβαίνεις τι θέλουν να πουν. Νιώθω τόσο γριά. Νομίζω ότι χρειάζομαι επειγόντως έναν μεταφραστή».

Το βίντεό της Έιμι στο TikTok ξεπέρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα 500.000 views, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν όχι μόνο να της συμπαρασταθούν, αλλά να πουν και τις δικές τους ιστορίες με περίεργα βιογραφικά ή συνεντεύξεις με μέλη της Gen-Z.

@eatbyamy #millenialsoftiktok #genzhumor #genzvsmillenial ♬ water (instrumental) – no/vox & karaokey

«Μια κοπέλα με αποκάλεσε bro (μπρο) κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Εννοείται ότι δεν την προσέλαβα» έγραψε κάποιος. Ενώ ένας άλλος είπε: «κάποιος έγραφε ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, αλλά πιστεύει ότι θα είναι καλός γιατί πέρασε μια εβδομάδα στην Ίμπιζα χωρίς να κοιμηθεί καθόλου».

Μάλιστα, ορισμένοι, θέλοντας να εξηγήσουν τα βιογραφικά της Gen-Z, τόνισαν ότι «αυτή η γενιά προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει ότι διαφέρει από τις προηγούμενες αλλά τα κάνει όλα με λάθος τρόπο».