Σε νέες συλλήψεις για πλιάτσικο προχώρησε η Αστυνομία σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική φωτιά. Καθημερινές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην Αστυνομία για άτομα που κινούνται στα καμένα και θεωρούνται ύποπτα.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση για πιθανό πλιάτσικο προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια για τους παραβάτες

Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν με διαρρηκτικά εργαλεία να επιχειρούν να κάνουν πλιάτσικο στα καμένα. Πρόκειται για άτομα σεσημασμένα για παρόμοιες υποθέσεις κατά το παρελθόν. Και οι δύο έδιναν μάλιστα το «παρών» σε οικεία αστυνομικά τμήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και δεκάδες προσαγωγές κατά τη διάρκεια των ελέγχων από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

Υπό τον φόβο για πλιάτσικο

Δεδομένου ότι είναι πολλά τα σπίτια αλλά και οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή ο φόβος για πλιάτσικο είναι μεγάλος.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου ένας 46χρονος εντοπίστηκε να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από καμένη οικία και συνελήφθη, ενώ άλλα 17 άτομα που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Πεντέλης προήχθησαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στις πληγείσες περιοχές και ελέγχουν αυστηρά τα άτομα που κινούνται ύποπτα ειδικά αν δεν έχουν προφανή λόγο να βρίσκονται στην περιοχή.

Η Αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αυστηρότητα και η παρουσία τους στις πληγείσες περιοχές θα παραμείνει συνεχής. Όπως επισημαίνεται δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια για τους παραβάτες.