Με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι διεκομίσθη το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Ηλείας ένα τετράχρονο παιδί.

Το τετράχρονο φέρεται να καταπλακώθηκε από μεταλλική καγκελόπορτα, σύμφωνα με το patrisnews.gr. Αφού εξετάστηκε από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Καραμανδάνειο, στην Πάτρα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα διερευνώνται.

Κατάρρευση πόρτας και στην Κηφισιά

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, στη σύλληψη τριών ατόμων που σχετίζονται με τις εργασίες που γίνονταν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς προχώρησαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο μετά την κατάρρευση της πόρτας και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 9χρονου μαθητή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αρχικά προσήγαγαν τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, ωστόσο στη συνέχεια οι προσαγωγές εξελίχθηκαν σε συλλήψεις, ενώ σχηματίστηκε και η σχετική δικογραφία με την κατηγορία της σωματικής βλάβης

Καταγγελία της σύμβασης από τον δήμο – Τι απαντά ο εργολάβος

Παράλληλα, ο δήμος Κηφισιάς μέσω ανακοίνωσης σημείωσε ότι θα καταγγείλει τη σύμβαση με τον εργολάβο, ενώ θα εκκινήσει τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου «να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Σύμφωνα με ισχυρισμούς του εργολάβου, είχε απαγορευτεί το άνοιγμα της πόρτας, ωστόσο όπως τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς μιλώντας στο in, ο δήμος Κηφισιάς θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα κάνει έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη και βρέθηκαν σε κίνδυνο μαθητές.

«Μας είπαν πως στην προσπάθεια κάποιων να την ανοίξουν αυτή σκάλωσε στο πάτωμα και συνέβη το ατυχές περιστατικό, με τους ίδιους να προσπαθούν να την κρατήσουν να μην καταπλακώσει τα παιδιά», σημείωσαν μάρτυρες στο συμβάν.