Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τα δύο σενάρια και τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό συμβάν

Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Τα δύο σενάρια και τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό συμβάν

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το τραγικό συμβάν με τον πνιγμό της 8χρονης σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής, τα αναπάντητα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται.

Τα σενάρια για τον πνιγμό της 8χρονης είναι δύο. Το πρώτο σενάριο είναι να πνίγηκε το κοριτσάκι την ώρα που βρισκόντουσαν και άλλα παιδιά μέσα στην πισίνα και να μην το αντιλήφθηκε κανείς, και το δεύτερο είναι να αποχώρησαν τα παιδιά από την πισίνα και κάποια στιγμή, να επέστρεψε μόνη της η 8χρονη χωρίς επίσης να την αντιληφθεί κανένας.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα η οποία ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία των παιδιών φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεσή της πως καθυστέρησε πολύ να αντιληφθεί την απουσία του παιδιού.

Η κατασκήνωση, στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες όμως δεν τήρησε όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας

Ειδικότερα,  παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως δεν μέτρησε ποτέ τα παιδιά που βγήκαν από την πισίνα και κατάλαβε πως η Αγγελική λείπει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Τότε άρχισε να την αναζητά μόνη της, δίχως να ενημερώσει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

«Φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, όταν το 8χρονο κοριτσάκι πνίγηκε στην πισίνα.

Τα παιδιά αναμένεται να εξεταστούν από το Τμήμα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μετά από συνεννόηση των αστυνομικών με τον εισαγγελέα.

Γονείς, που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στην κατασκήνωση, τα επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής και κάποιοι εξ αυτών τα πήραν μαζί τους κατά την αποχώρηση τους.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Μιλώντας για το τραγικό συμβάν, ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Νίκος Γιοβανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων «προκύπτουν ερωτήματα: επιτήρησης, παρακολούθησης, ασφάλειας και φυσικά κατά πόσο η νομοθεσία έχει δημιουργήσει χώρο και διάθεση ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να προκληθεί ένας τέτοιος πνιγμός».

Έχουμε ένα περιστατικό το οποίο έχουμε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος έχει να κάνει με το εάν έχει γίνει ο πνιγμός πριν αποχωρήσουν τα παιδιά μέσα από την πισίνα.

»Άρα υπήρχε σορός στο βυθό της πισίνας και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι και αποχώρησαν οι πάντες ή εάν μετά πήγαν όλοι και επέστρεψε με κάποιο τρόπο το παιδάκι πίσω, ξεφεύγοντας από την προσοχή».

Νέα ντοκουμέντα για τη λειτουργία της πισίνας

Εν τω μεταξύ, νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως για τη λειτουργία της πισίνας στην κατασκήνωση.

Η κατασκήνωση, στην άδεια λειτουργίας για τις δύο πισίνες είχε συγκεκριμένες υποχρεώσεις τις οποίες όμως δεν τήρησε όπως διαπίστωσε ο διορισμένος πραγματογνώμονας από την Εισαγγελία Χαλκιδικής και έτσι ανακλήθηκε η άδεια.

Όπως αποκαλύπτει το Star η άδεια λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης εκδόθηκε το 2022 και είχε ισχύ για πέντε χρόνια. Στην άδεια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του καναλιού,  εμφανίζονται όλες οι προδιαγραφές – o όγκος νερού που παίρνει, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να κολυμπούν.

Βάσει αυτής της άδειας στην πρώτη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένας γάντζος διάσωσης. Στη δεύτερη πισίνα θα έπρεπε να υπάρχουν δύο σωσίβια και ένα κοντάρι. Τι βρήκε ο διορισμένος πραγματογνώμονας σύμφωνα με το ρεπορτάζ; Κανένα σωσίβιο στη μεγάλη πισίνα και κανένα κοντάρι.

Επιπλέον στην άδεια εμφανίζεται συγκεκριμένο άτομο ως υπεύθυνος για τη λειτουργία στις πισίνες που δεν υπάρχει στην εταιρεία το 2024 και δεν υπάρχει αντικατάστασή του.

Μήνυμα…  συμπαράστασης με καθυστέρηση πέντε ημερών

Η οικογένεια της 8χρονης παραμένει σε σοκ και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων της κατασκήνωσης .

Η οργή των συγγενών ξεχειλίζει, καθώς μέχρι σήμερα θεωρούν πως δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας στην κατασκήνωση, και ανακοινώνουν ότι θα στραφούν νομικά κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του παιδιού.

«Θα κινηθούμε νομικά. Έχουμε ανθρώπους δικούς μας που θα κινηθούν νομικά. Σήμερα ήταν το δικό μας το παιδί, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο παιδί» ανέφερε, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο παππούς της 8χρονης κ. Άγγελος Καζάζης.

Επιπλέον, όπως τόνισε η μόνη ανταπόκριση που έχουν λάβει από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης είναι ένα μήνυμα συμπαράστασης, το οποίο έστειλαν πέντε μέρες μετά την φρικτή τραγωδία που σημειώθηκε εντός των εγκαταστάσεών τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Χθες έστειλαν ένα μήνυμα ότι συμπαρίστανται στον πόνο μας. Τίποτα άλλο».

Sports in

Χάαλαντ: «Αστείος ο Κουκουρέγια, πέρσι ζητούσε τη φανέλα μου και μετά κορόιδευε»

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν άφησε ασχολίαστο το τραγούδι του Κουκουρέγια μετά την κατάκτηση του Euro από την Ισπανία και ο Νορβηγός του έδωσε «πληρωμένη» απάντηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024