Όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας πλήττονται από τη λειψυδρία εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Έπειτα από δύο ήπιους χειμώνες και εν μέσω  τουριστικής περιόδου, η απειλή  της λειψυδρίας επανήλθε, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις επιστημόνων πως η χώρα μας θα γίνει θερμότερη και ξηρότερη λόγω της κλιματικής κρίσης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της λίμνης Αμβρακίας στην Αιτωλοακαρνανία όπου η στάθμη του νερού έχει πέσει σημαντικά.

«Η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης νερού»

Οπως δήλωσε στον Σκάι, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Αθανάσιος Τορουνίδης, εδώ και 15 ημέρες έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων στη λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία.

«Ο δήμος δεν προμηθεύεται νερό από τη λίμνη Αμβρακία, πιθανά όμως οι κτηνοτρόφοι που είναι γύρω γύρω να αντλούν λίγο νερό για να ποτίσουν τα ζωντανά τους, γιατί υπάρχει τεράστιο θέμα λειψυδρίας».

Οπως λέει ο δήμαρχος, η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης νερού: «Ενα σημείο είναι στην περιοχή που βάζουμε νερό 1-2 ώρες το πρωί, 1-2 ώρες το απόγευμα, για να μπορεί να έχει επάρκεια, στο ορεινό κομμάτι του Μενιδίου, Φλωριάδα λέγεται. Εκεί προσπαθούμε αυτή τη στιγμή και εμπλουτίζουμε με βυτιοφόρα».

«Ενα-δύο άλλα κομμάτια είναι η Στάνος, ένα μεγάλο χωριό, στο οποίο δίνουμε νερό το πρωί και το απόγευμα», υπογράμμισε ο κ. Τορουνίδης.

Δείτε πλάνα της λίμνης από ψηλά

Τα πλάνα της KDrone Hellas που καταγράφουν την εικόνα της λίμνης από ψηλά, είναι σοκαριστικά.