Το Καρπενήσι αποτελεί έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου και η απόστασή του από την Αθήνα είναι 282 χλμ. (περίπου 3μιση ώρες οδήγησης).

Προσφέρει πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις της φύσης, ενώ για τους σκιέρ το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου θεωρείται από τους must προορισμός.

Η διαδρομή

Μία ολιγοήμερη επίσκεψη στο Καρπενήσι και τα γύρω χωριά είναι «επιβεβλημένη» για τους ταξιδιώτες, με την διαδρομή από Καρπενήσι μέχρι την Ιερά Μονή Προύσου να χαρακτηρίζεται λόγω του φυσικού της κάλλους ως η πιο ωραία στην Ελλάδα.


Η Ιερά Μονή Προύσου είναι ένα μοναστήρι που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την επανάσταση του ’21 κι αποτέλεσε στρατηγείο του Καραϊσκάκη. Και πλέον έχει ανακηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος.

Ιερά Μονή Προυσού ή Παναγία η Προυσιώτισσα,

Η απόσταση από το Καρπενήσι μέχρι τη Μονή είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και η διαδρομή ξετυλίγεται δίπλα από τον Καρπενησιώτη ποταμό ομοιάζοντας με καρτ ποστάλ.

Το απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς τοπίο ενισχύεται από την παρουσία βουνών και βράχων που «αγκαλιάζουν» τον δρόμο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες σε όσους πραγματοποιήσουν την διαδρομή.

Μέχρι να φτάσετε στη Μονή, υπάρχουν αρκετά ανοίγματα στο δρόμου, προκειμένου να κάνετε στάσεις για διάλειμμα και να θαυμάσετε την ομορφιά που χαρίζει το ποτάμι και η χλωρίδα που το περιβάλλει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος επιλέξει να κάνει αυτό το ταξίδι η διαδρομή θα τον ανταμείψει αδρά.