Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή, για να κάνετε μερικές αλλαγές στην εμφάνισή σας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ανανεώσετε το κούρεμά σας και να υποδεχθείτε τη νέα σεζόν πιο φρέσκες και όμορφες από ποτέ. Εάν χρειάζεστε, έμπνευση, τα παρακάτω haircut trends θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για τον Σεπτέμβριο -αποπνέουν κομψότητα, φρεσκάδα και σεξαπίλ.

Butterfly layers

«Φανταστείτε έναν «καταρράκτη» μαλλιών που αρχίζει από τα ζυγωματικά και φτάνει μέχρι την πλάτη σας.» λέει ο hairstylist Alex Truong περιγράφοντας τα περίφημα butterfly layers. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η τάση χαρακτηρίζεται από τα πολύ φυλαριστά μαλλιά με τις άκρες τους πάνε προς τα έξω, με αποτέλεσμα να μοιάζουν σαν φτερά πεταλούδας. Οι ειδικοί τα προτείνουν σε όσες από εσάς θέλετε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας, οπότε βάλτε αυτό το haircut trend στη λίστα σας.

The Shangri-La

Εάν κάνετε scroll down στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχετε τη Sabrina Carpenter. Μαζί με τη συναρπαστική μουσική της, μια από τις μεγαλύτερες συζητήσεις γύρω από το είδωλο της Gen-Z γενιάς είναι οι viral αφέλειές της. Η Amy Abramite, στιλίστρια στο Maxine Salon στο Σικάγο, αποκαλεί το συγκεκριμένο στιλ στα μαλλιά της ως «The Shangri-La» λόγω της «αρμονικής ισορροπίας» του. Το haircut trend έχει διακριτικό φυλάρισμα και αφέλειες που αγκαλιάζουν το πρόσωπο. Ταιριάζει σε κάθε τύπο μαλλιών, ειδικά εάν είναι μακρύ το μήκος, ενώ για να πετύχετε το εντυπωσιακό look με όγκο της Sabrina Carpenter, θα πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά με πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα.

Μακρύ bob

Ενώ τα κοντά bob κουρέματα κυριάρχησαν το καλοκαίρι, το φθινόπωρο θα δείτε την επιστροφή του long bob, οπότε καλό είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας -ειδικά εάν έχετε bob haircut- να μακρύνουν φτάνοντας περίπου μέχρι πάνω από τους ώμους. Σχετικά με το styling, οι hairstylists προτείνουν είτε να γυρίζετε τις άκρες προς τα έξω είτε να κάνετε beach waves για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το μακρύ bob είναι ιδανικό για όσες έχουν πυκνά μαλλιά, σύμφωνα με τους hairstylists, ενώ όποια υφή κι αν έχουν τα μαλλιά σας, καλό είναι να ξεκινήσετε με στέγνωμα με πιστολάκι κι έπειτα να συνεχίσετε με ένα εργαλείο για μπούκλες, για να χαρίσετε κίνηση στις άκρες.

Kitty cut

Σύμφωνα με τον Raven Hurtado, hairstylist στο Maxine Salon, το kitty cut είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους μαλλιών και ειδικά για εσάς που θέλετε να μακρύνετε τα ήδη φυλαριστά μαλλιά σας ή τις αφέλειές σας. Αν ωστόσο δεν έχετε τίποτα από τα δύο, αυτό το κούρεμα επιτυγχάνεται με φυλάρισμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και με αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο και φτάνουν μέχρι τη γνάθο. Το μήκος των μαλλιών θα πρέπει να φτάνει ακριβώς κάτω από την κλείδα. Το καλύτερο κομμάτι σε αυτό το haircut trend είναι ότι μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο προϊόν styling, να το δουλέψετε στα νωπά μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας, να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά και το τελικό look θα φαίνεται απλά υπέροχο.

View this post on Instagram

A post shared by CASS DIMICCO (@cassdimicco)

Bitty bangs

Ιδανικά για τις γυναίκες που έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά και τους αρέσουν οι αφέλειες, τα bitty bangs είναι μικρές τούφες μαλλιών που πέφτουν ανέμελα στο μέτωπο. Θα σας κάνουν να μοιάζετε με πορσελάνινη vintage κούκλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε αφέλειες που φτάνουν λίγο πιο πάνω από τα φρύδια. Για το styling, όσο είναι ακόμη βρεγμένα τα μαλλιά σας, ξεχωρίστε τα bitty bangs σας από τα υπόλοιπα μαλλιά και απλώστε ένα leave-in conditioner πάνω τους. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι με φυσούνα, για να αποκτήσετε αυτό το σγουρό αποτέλεσμα.


Πηγή: Grace