Μια καλή σχολική τσάντα είναι ένας μόνιμος σύντροφος καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μεταφέροντας όλα τα απαραίτητα για μια κουραστική μέρα με μαθήματα, φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Η σχολική τσάντα εκτός από τη μεταφορά των βιβλίων είναι και ένα βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας και μια ευκαιρία για τους μαθητές να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ. Επομένως, είναι σημαντικό να βρείτε μια σχολική τσάντα που να είναι ευέλικτη, όμορφη άνετη και ανθεκτική ώστε να αντέχει σε πολλές χρήσεις.

Είτε το παιδί σας πάει για πρώτη φορά σχολείο, είτε τελειώνει, είναι βέβαιο πώς εκείνο θέλει να επιλέξει την τσάντα που θα έχει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Και αν ακόμα μικροί και μεγάλοι μαθητές απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια, θα πρέπει σιγά σιγά να τα προετοιμάζεται για το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού.

Ποια είναι η κατάλληλη;

Η ηλικία του παιδιού σας θα σας δώσει συνήθως ένα καλό σημείο εκκίνησης για το μέγεθος της σχολικής τσάντας που χρειάζεται.

Γενικά, όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο λιγότερα πράγματα θα πρέπει να βάλει στην τσάντα του και όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί, τόσο περισσότερα πράγματα θα χρειάζεται να χωρέσει σε αυτήν. Ετσι λοιπόν υπάρχουν τσάντες για νήπια αλλά και τσάντες για δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Ενώ τα παιδιά έχουν την αυθόρμητη τάση να επιλέγουν τσάντες, τετράδια και κασετίνες που έχουν πάνω τους αγαπημένους τους ήρωες ή τα αγαπημένα τους σχέδια, ως γονείς θα πρέπει να μεριμνούμε για πολλά περισσότερα πέραν του αισθητικού σχεδιασμού όταν πρόκειται για την σχολική τους τσάντα.

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξετε εάν θα πάρετε μια τσάντα πλάτης ή μια τσάντα τρόλεϊ, δηλαδή με ροδάκια.

Θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό υλικό για να αντέξει όλη την σχολική χρονιά, μιας και το παιδί θα την χρησιμοποιεί εκτός από το σχολείο και για το φροντιστήριό του.

Εάν το παιδί είναι μικρότερης ηλικίας και έχετε να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις από και προς το σχολείο, τότε μια τσάντα με ροδάκια θα σας «λύσει» τα χέρια. Το παιδί δεν θα επιβαρύνεται με το βάρος της καθώς την μεταφέρει, αφού απλώς θα την σέρνει κρατώντας την από το χερούλι της.

Για μαθητές δημοτικού

Σε όποια τάξη και αν πηγαίνει το παιδί σας στο δημοτικό επιλέξτε μια τσάντα που εκτός από τα βιβλία θα μπορεί να χωράει το παγούρι του αλλά και το δοχείο του φαγητού του.

Βεβαιωθείτε σε κάθε περίπτωση ότι η τσάντα θα πρέπει να ταιριάζει και δεν είναι πολύ μεγάλη ή μικρή για τον σωματότυπο του παιδιού σας.

Αν επιλέξετε μια σχολική τσάντα πλάτης είναι σημαντικό να έχει δύο λουριά αντί για ένα, που συνήθως φοριέται χιαστί. Οι δύο ιμάντες επιτρέπουν την καλύτερη και πιο σωστή κατανομή του βάρους στην πλάτη του παιδιού.

Επιλέξτε μία με φαρδιά λουριά για όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο άνετη εφαρμογή.

Αν επιλέξετε μια τσάντα με ροδάκια θα πρέπει να ελέγξετε εάν διαθέτει έξτρα ενίσχυση στις γωνίες με πλαστικοποιημένες άκρες, προκειμένου να αντέξει στην καθημερινή τριβή και χρήση.

Για μεγάλα παιδιά

Συνήθως οι τσάντες ώμου προτιμώνται από παιδιά γυμνασίου και λυκείου, τις οποίες χρησιμοποιούν για εξωσχολικές δραστηριότητες όπου τοποθετούν λιγότερα και ελαφρύτερα αντικείμενα.

Σε κάθε περίπτωση όταν επιλέξετε για το παιδί σας  ένα σακίδιο πλάτης, προσέξτε το πλάτος των ιμάντων ώμου και να διαθέτει ανατομική και ενισχυμένη πλάτη.

Αφήστε το παιδί να διαπιστώσει σε ποιο σημείο πάνω στην πλάτη του νιώθει την τσάντα του πιο άνετα. Αφού βρείτε το σημείο, προσπαθήστε να σφίξετε τα λουριά για να παραμένει κολλημένη στο σώμα του, χωρίς όμως να το παρακάνετε.

Ό,τι κι αν ψάχνετε σε σχολικές τσάντες ή σχολικά είδη θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr ανάμεσα σε πάνω από 200.000 επιλογές στις καλύτερες τιμές και θα τα παραλάβετε σε όλη την Ελλάδα, όπου και αν βρίσκεστε και με δωρεάν μεταφορικά!

Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής που σας εξυπηρετεί και διαλέξτε την υπηρεσία παράδοσης SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ώστε να παραλάβετε όλες τις παραγγελίες σας σε μια μόνο παράδοση.