Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: Τα τρία αιτήματα που οφείλει να ανταποκριθεί – «Συμμετέχει σε κυβέρνηση αλαζόνων»

ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: Τα τρία αιτήματα που οφείλει να ανταποκριθεί – «Συμμετέχει σε κυβέρνηση αλαζόνων»

«Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», επισημαίνει για τον Βασίλη Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Στα τρία αιτήματά του προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική και τη διαχείρισή της επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα «παραμύθια», επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί».

«Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί πρώτον «από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα», δεύτερον «αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος «Engage» σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα» και τρίτον να χορηγηθεί «αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου».

Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει δηκτικά για τον Βασίλη Κικιλία πως «το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντί τους κι όχι δίπλα τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κι ενώ όλοι θα περίμεναν να δώσει εξηγήσεις για το μέγεθος της καταστροφής που επέτρεψε να συμβεί στην Αττική, εκείνος απέδειξε γιατί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει έχει λάβει επάξια τον τίτλο της «κυβέρνησης των αλαζόνων».

Είναι συγκεκριμένα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Κικίλιας αν θέλει να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο και επειδή έδειξε να… ειδικεύεται στα «παραμύθια», επαναλαμβάνουμε τα αιτήματα που έχουμε θέσει και στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί.

1. Ζητούμε από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ/ΠΣ) να δώσει τα τηλεματικά δεδομένα όλων των εναερίων μέσων που επιχείρησαν στην Αττική από την Κυριακή 11 Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

2. Ζητούμε αντίγραφο του Πληροφοριακού Συστήματος «Engage» σχετικά με τα εναέρια και επίγεια μέσα.

3. Ζητούμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο του Πρακτικού συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της 12ης Αυγούστου.

Επίσης να τον ενημερώσουμε πως το ΕΣΚΕΔΙΚ (Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων) δεν είναι ιδιωτικό χωράφι του υπουργού και τα στοιχεία του δεν είναι πληροφορίες προς εκλεκτική αξιοποίηση. Έχει υποχρέωση να ενημερώνει επίσημα, θεσμικά, άμεσα και πλήρως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να ασκείται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, από τον οποίο για κακή του τύχη δε θα γλιτώσει.

Ας αφήσει λοιπόν τις απίθανες δικαιολογίες: «έφταιγαν οι άνεμοι, το μικροκλίμα στα φαράγγια, οι οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές περιοχές» κι ας ανταποκριθεί έστω κι αργά στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου.

ΥΓ: Το να εξισώνει τον εαυτό του με τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φωτιές, ενώ το υπουργείο τους αφήνει 16 ώρες χωρίς νερό, είναι τουλάχιστον χυδαίο! Έχει αποδείξει πως βρίσκεται απέναντί τους κι όχι δίπλα τους».

Sports in

Γκουαρντιόλα: «Έχουμε 70 ματς ακόμα…»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Τσέλσι και αναφέρθηκε στην τεράστια σεζόν που έχει η ομάδα του μπροστά της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024