Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνιακή διαχείριση Μητσοτάκη με «μίνι υπουργικό» στα καμένα για τους… «λίγους πληγέντες»

Επικοινωνιακή διαχείριση Μητσοτάκη με «μίνι υπουργικό» στα καμένα για τους… «λίγους πληγέντες»

Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιχειρεί επικοινωνιακά να διαχειριστεί τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική

Μίνι υπουργικό συμβούλιο… χαρακτηρίζεται η σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη της κυβέρνησης στην Πεντέλη αύριο Τρίτη 20 Αυγούστου, δέκα μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, στο φόντο των δηλώσεων του πρωθυπουργού περί… «λίγων πληγέντων».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, ο υφυπουργός Κρατικής Αρωγής, η περιφέρεια Αττικής και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν.

«Ίσως τότε ο κ. Μητσοτάκης σκεφτεί να αναθεωρήσει κάποιες από τις κυνικές δηλώσεις, με τις οποίες βομβαρδίζει την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες»

Τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέραν της προκλητικής δήλωσης, είχε τονίσει ότι «η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει» και αυτό θα είναι το ένα από ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη. Αναμένεται να παρουσιαστούν στοιχεία από τις καμένες εκτάσεις είτε πρόκειται για δασικές είτε για αστικές από τον αρμόδιο υπουργό.

Μετά από δέκα ημέρες που χιλιάδες στρέμματα της Αττικής καταστράφηκαν, η κυβέρνηση επιχειρεί με επικοινωνιακή διαχείριση να μειώσει τον αντίκτυπο της οργής των κατοίκων και των πολιτών, που για ακόμη μια φορά τα τελευταία πέντε χρόνια ένιωσαν αίσθημα ανασφάλειας και μη προστασίας από τον κρατικό μηχανισμό.

Οι υπουργοί θα παρουσιάσουν όσα συνέβησαν στους τομείς αρμοδιότητάς τους, ώστε, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, να διαπιστωθεί τι δεν πήγε καλά και η φωτιά έφτασε να απειλεί αστικές περιοχές.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φωτιές, ενώ τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή μετά από αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Μεγάλες ζημιές από την καταστροφική φωτιά στην Πεντέλη

Το κάλεσμα Κασσελάκη και η κυβερνητική απάντηση

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβούν μαζί στις πληγείσες περιοχές. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ίσως τότε ο κ. Μητσοτάκης σκεφτεί να αναθεωρήσει κάποιες από τις κυνικές δηλώσεις, με τις οποίες βομβαρδίζει την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες».

Η κυβερνητική απάντηση, βέβαια, σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, είναι πως «για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών, οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια, για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες».

Στιγμιότυπο από τη φωτιά στο Πάτημα Βριλησσίων

Μέτρα – ασπιρίνες ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε 15 μέτρα κρατικής αρωγής για τις πληγείσες περιοχές.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται πως τα ποσά που δρομολογούνται για τα καμένα σπίτια είναι αρκετά περιορισμένα, από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ, ως πρώτη αρωγή. Ακόμα, για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί τα ποσά κυμαίνονται από 2 έως 4 χιλιάδες ευρώ, εξίσου για πρώτη αρωγή.

Ταυτόχρονα, δεν διευκρινίζεται το χρονικό πλαίσιο καταβολής αυτής της βοήθειας, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αυριανή σύσκεψη.

Sports in

Χάαλαντ: «Αστείος ο Κουκουρέγια, πέρσι ζητούσε τη φανέλα μου και μετά κορόιδευε»

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν άφησε ασχολίαστο το τραγούδι του Κουκουρέγια μετά την κατάκτηση του Euro από την Ισπανία και ο Νορβηγός του έδωσε «πληρωμένη» απάντηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024